Week van de WOW-factor 2018

Dit jaar organiseerden wij van 24 tot en met 28 september 2018 voor de vijfde keer de Week van de WOW-factor. Een week van ontmoeten, samenwerken en duurzame inspiratie opdoen. Met webinars, meeloopdagen, de Young Professional Challenge en meer. De week van de WOW-factor was zo weer een mooie bundeling van activiteiten voor alle (vaar)weg- en waterbeheerders. Dit keer met een vlog per dag zodat je kunt zien wat we allemaal gedaan hebben.

VLOG#0

De eerste dag van de Week van de WOW-factor in beeld gebracht door onze vlogger Bart:

VLOG#1

Maandag met het begin van de Young Professional Challenge en het webinar Blauw Golf Verbindend:

VLOG#2

De dinsdag met de zomerschool op Texel en de prototypes van de Young Professional Challenge.

VLOG#3

Op woensdag was het webinar Mindfulness met een mooi kijkje achter de schermen in de studio in Eindhoven. En een kijkje bij de pitchtraining bij de Young Professional Challenge.

VLOG#4

In de vlog van donderdag een meeloopdag in beeld, de themamiddag Circulariteit, de ontknoping van de Challenge en het netwerkdiner bij duurzaam restaurant Instock.

VLOG#5

De Week van de WOW-factor 2018 zit er alweer op. Het was een week vol ontmoeting, kennisdeling, samenwerken en inspiratie. Krijg een indruk van deze mooie week in vogelvlucht.

Young Professional Challenge

Tijdens de Young Professional Challenge konden jonge collega's een week lang 'out of the box' denken en doen. Want hoe kunnen we de kunstwerken op een circulaire manier vervangen? Bekijk de vlogs voor een kijkje bij de Challenge en lees de terugblik.

 

Meeloopdagen 

Van 24 t/m 28 september waren er weer meeloopdagen: kijk mee bij een collega! Een dag meelopen bij een collega is een snelle en makkelijke manier om ervaringen te delen en elkaars werelden beter te leren kennen.

 

Webinars

Blauwe Golf Verbindend

In het webinar op 24 september gaf Martijn van Hengstum uitleg over het project ‘Blauwe Golf Verbindend’ en wat jij kunt doen met onze data van brugopeningen en ligplaatsbezetting.

Bekijk het webinar Blauwe Golf Verbindend hier op onze website.

Mindfulness voor weg- en waterbeheerders

je hebt een uitdagende baan waar behoorlijk wat op het spel staat en de verwachting is dat dit alleen maar toeneemt. Wat zou je kunnen doen om deze uitdagingen het hoofd te bieden? Om jezelf meer toekomstbestendig te maken? Train jezelf in Mindfulness te beginnen met dit webinar. Je kunt het terugkijken op onze website: Mindfulness voor weg- en waterbeheerders!

Netwerkdiner

Ook dit jaar organiseerde Platform WOW in de week van de WOW-factor een netwerkdiner. Zo’n vijftig bezoekers kwamen samen bij restaurant Instock in Utrecht, een restaurant dat eten redt van verspilling. Een uitgelezen kans voor bestuurders en managers uit de weg- en waterbeheerderssector om op een ontspannen manier samen te komen en inspiratie op te doen. Jaap Slootmaker, plaatsvervangend directeur-generaal opende het diner. Frederique Praasterink en Tom Kniesmeijer zorgde voor inspiratie door hen lezingen. Dit jaar kregen de winnaars van de Young Professional Challenge de kans om hun pitch tijdens het Netwerkdiner te doen. Lees hoe het was.

Zomerschool Prins Hendrikzanddijk

Op dinsdag 25 september gingen we naar het unieke project Prins Hendrikzanddijk op Texel. Het project, onderdeel van het landelijk Hoogwaterbeschermingsprogramma, omvat het op een innovatieve zandige wijze versterken van 3 kilometer kust.

Themamiddag circulariteit

Op donderdagmiddag 27 september was de themamiddag circulaire infra. Tijdens deze interactieve middag vertelden verschillende partijen over hun ervaringen en komen vragen aan de orde die bij bijna iedere organisatie actueel zijn. Hoe pas ik circulariteit toe in aanbestedingen en contracten? Welke dilemma’s komen aan de orde? Hoe ga ik om met de toepassingen van circulariteit en beheer en onderhoud? En wat zijn concrete voorbeelden van circulariteit in projecten? Lees het verslag.