Week van de WOW-factor 2017

Ontmoeten, samenwerken, duurzame inspiratie opdoen of een dag meelopen met een collega beheerder. 

De Week van de WOW-factor van 2 tot en met 6 oktober was de perfecte gelegenheid om los te komen van de dagelijkse praktijk en te investeren in jezelf en je werk. In 2017 was de week extra speciaal, omdat we onze 10e verjaardag vierden. In 10 jaar is samenwerken vanzelfsprekend geworden. We bekijken elkaar niet meer met argusogen en het vertrouwen is gegroeid. Dat is iets om te vieren!

Een terugblik op de Week van de WOW-factor in 2017 en een vooruitblik op 2018

Week van de WOW-factor 2017 in vogelvlucht

Sfeerimpressie landelijke WOW-dag 2017

Landelijke WOW-dag

Donderdag 5 oktober 2017

Werk aan Willemsbrug

Op donderdag 5 oktober vierden we tijdens de WOW-dag in De Doelen in Rotterdam onze tiende verjaardag.

WOW-dag 2017: de kracht van WOW dat zijn wij samen

Presentaties van de workshops

 

Meeloopdagen 

Maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober 2017

Meeloopdagen 2017

De meeloopdagen waren dit jaar wederom een groot succes. Tijdens de week van de WOW-factor liepen ruim 300 mensen mee met een collega beheerder in een van de 62 organisaties die hun deuren openden. 

Lees verder

Webinars in de Week van de WOW-factor

Webinar Omgevingswijzer uit de Aanpak Duurzaam GWW

Maandag 2 oktober

 Omgevingswijzer

De Omgevingswijzer helpt om op een systematische wijze de duurzaamheid van opgaves en projecten in een gebied inzichtelijk te maken. Het faciliteert een gestructureerde discussie en helpt een gezamenlijk probleemperspectief in een gebied te ontwikkelen. De sociale, ecologische en economische duurzaamheid (people, planet en profit) komen aan bod.

Webinar terugkijken

 

Webinar Nieuwe generatie weg- en waterbeheerders betrekken

Woensdag 4 oktober

Winnaars EurekaCup 2016

Wat doe jij eraan? Overheidsorganisaties staan te springen om instroom van jonge ingenieurs. Maar te weinig jongeren kiezen voor een opleiding richting weg- of waterbeheer.

Bart Hansma en Ronald Wielinga geven je alle tools die je nodig hebt om jongeren te enthousiasmeren voor jouw organisatie en vakgebied. Je kunt vervolgens zelf krachtige onderwijsprojecten opzetten met minimale belasting voor de organisatie en maximale impact op grote groepen jongeren.

Webinar terugkijken

Webinar Ambitieweb uit de aanpak Duurzaam GWW

Vrijdag 6 oktober

Niels van Amstel

Hoe breng je de vaak tegengestelde belangen van stakeholders in een project bij elkaar? Hoe bepaal je waar de focus en de kansen liggen? Hoe bepaal je de BPKV criteria?

Het Ambitieweb is een veelzijdig hulpmiddel bij het aanpakken van complexe opgaven. Niels van Amstel legt aan de hand van theorie en praktijk uit hoe je het Ambitieweb gebruikt en hoe het in projecten heeft geholpen.

Webinar terugkijken

Young Professional Challenge

Maandag 2 tot en met donderdag 5 oktober 2017

Winnaars Young Professional Challenge 2017

De Young Professional Challenge van dit jaar stond in het teken van Klimaatadaptatie. Een thema waar wij als weg- en waterbeheerder steeds vaker en meer mee te maken krijgen, en waarvan de urgentie vooral de jongere generaties treft. Vandaar ook dat op maandag 2 oktober een groep van 20 jonge professionals uit verschillende organisaties met veel passie en motivatie van start ging met dit onderwerp! En de winnaar ... Lees verder

WOW-prijs

Amsterdam Rainproof wint WOW-prijs 2017

Winnaars WOW-prijs 2017

De weken voorafgaand aan 5 oktober waren spannend voor de drie genomineerden: Moving Traffic A20 Rotterdam, Amsterdam Rainproof en Meer waarde halen uit woekerende (water)planten. Op de WOW-dag werd de winnaar bekend gemaakt: Amsterdam Rainproof. Met de prijs willen de winnaars, samen met partners als woningbouwcoöperaties, huurders, stichting Sociaal Tuinieren, tuincentra en stichting Present, tien nieuwe watervriendelijke tuinen bouwen. Lees verder

Op 18 december 2017 gaf Amsterdam Rainproof een dit webinar.

WOW-doeboek

WOW-doeboek

Alle bezoekers van de WOW-dag 2017 kregen een mooi cadeau vanwege ons 10 jarig bestaan: het Doeboek Doe mee! Met tien prikkelende uitdagingen voor weg- en waterbeheerders, interviews, een samenwerkingsspel, smakelijke recepten, uitnodigende fiets- en wandelroutes, kleurplaten en nog veel meer. Natuurlijk hebben jullie met gemak alle puzzels al gemaakt. Als je toch je antwoorden wil toetsen dan kan dat hier.