Week van de WOW-factor 2016

Ontmoeten, samenwerken, duurzame inspiratie opdoen of een dag meelopen met een collega beheerder. 

Platform WOW organiseerde van 7 tot en met 11 november 2016 de Week van de WOW-factor. Een week vol interessante activiteiten én opnieuw de WOW Young Professional Challenge. Hieronder kijken we terug op de week.

Meeloopdagen

Uit ervaring blijkt dat een dag meelopen vaak inspirerend werkt en niet zelden het startpunt is van succesvolle samenwerking. Daarom organiseerden we in 2016 voor de derde keer de WOW meeloopdagen voor directeuren, knappe koppen én gouden handjes. Dit jaar hebben we de doelgroep uitgebreid met bestuurders. Meer dan 370 beheerders/bestuurders liepen bij elkaar mee.

Terugblik

Themadag Veerkrachtige en duurzame infrastructuur

Donderdag 10 november 12.20 - 16.30 uur

Deze middag gingen we in op praktijkvoorbeelden rondom een duurzame en veerkrachtige infrastructuur. Denk aan klimaatverandering en water in de stad, een fietspad opgebouwd uit gerecycled wc-papier, praktijkvoorbeelden duurzaamheid vanuit de provincies en de Omgevingswet. 

Terugblik

Digitale brainstorms over assetmanagement, risicomanagement en innovatie en duurzaamheid

Dinsdag 8 november

Met 22 professionals discussieerden we online over assetmanagement, innovatie/duurzaamheid en risicomanagement, met name over wat er op deze vlakken volgend jaar op het WOW-programma moet staan. 

Terugblik

Young Professional Challenge

Maandag 7 tot en met donderdag 10 november 2016

Wereldwijde ontwikkelingen zoals klimaatverandering, urbanisatie en de complexiteit van de samenleving vragen om een veerkrachtige openbare ruimte en samenleving. Hierop moeten we vooruitkijken en anticiperen. Welke technologische en maatschappelijke innovaties zijn nodig voor het weg- en waterbeheer om deze veerkracht te versterken? Tijdens de Young Professional Challenge van 7 tot en met 10 november bedachten 30 jonge professionals van 16 organisaties hier het antwoord op. Het team de EXPEDITIE had de beste oplossing en won 1500 euro per persoon aan opleidingsbudget.

Bekijk de 6 pitches en het verslag van de Young Professional Challenge

Webinar Circulaire economie

Woensdag 9 november 11.00 tot 11.30 uur

Beheer draait om de levenscyclus van assets. Circulaire economie gaat over de levenscycli van producten, onderdelen en materialen. Circulair beheer lijkt dus heel logisch. Maar hoe ziet dat er dan uit?

In dit webinar ging Jasper Flapper, adviseur Circulaire economie bij de Antea Group, in op de kansen die circulaire economie biedt voor het beheer van infrastructuur. Bekijk het webinar en de vragen en antwoorden