Thema

Jongeren

Platform WOW zet zich in voor voldoende instroom en doorstroom van jongeren in (vaar)weg- en waterbeheer. Daarvoor richten we ons onder andere op (middelbare) scholieren.

Ikonderzoekwater

Ikonderzoekwater koppelt scholieren uit HAVO en VWO klassen aan vaarweg- en waterbeheerders van gemeentes, drinkwaterbedrijven of waterschappen. Onder begeleiding van experts krijgen zij de kans om met hun profielwerkstuk te werken aan echte problemen in de wereld van het water. Wil jij als vaarweg- of waterbeheerder aan jongeren laten zien hoe leuk en interessant jouw vakgebied is? 

Meld je dan aan als expert op ikonderzoekwater.nl.

Lees ook: interview met Wouter Stapel, initiatiefnemer van ikonderzoekwater

Ikonderzoekwegen

ikonderzoekwegen logo

Ikonderzoekwegen koppelt scholieren uit HAVO en VWO klassen aan wegbeheerders van Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen. Onder begeleiding van experts krijgen zij de kans om te werken aan echte problemen in de wereld van wegen en verkeer. Wil jij als wegbeheerder aan jongeren laten zien hoe leuk en interessant jouw vakgebied is? Stuur dan een mail naar bart.hansma@platformwow.nl.

Ga naar ikonderzoekwegen.nl.

Eureka!Cup

Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 t/m 3 van havo-vwo. De opdrachten worden geformuleerd in samenwerking met toonaangevende bedrijven en instellingen, waardoor ze realistisch en uitdagend zijn. Platform WOW doet hieraan mee vanuit ikonderzoekwegen, om jongeren te enthousiasmeren voor een loopbaan in het wegbeheer.

Ga naar eurekacup.nl

Knappe Waterhoofden

Knappe Waterhoofden is een jaarlijkse nationale wedstrijd voor scholieren van 15 tot 18 jaar. De wedstrijd draait om het beste idee over waterinnovatie. Samen met Wetsus dagen jongeren uit om bijvoorbeeld te verzinnen hoe je een miljoen mensen van drinkwater kan voorzien, hoe water op een nieuwe manier gezuiverd kan worden of hoe je zout water op een eenvoudige en duurzame manier zoet maakt. De winnaar van Knappe Waterhoofden mag namens Nederland deelnemen aan de Stockholm Junior Water Prize in Zweden.

Plakkie Asfalt

Om kinderen al op een jonge leeftijd enthousiast te maken over wegbeheer hebben we in 2015 samen met verschillende partners (les)materiaal ontwikkeld voor Plakkie Asfalt. De site is bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 en bevat verschillende onderwerpen die met wegbeheer te maken hebben. De achterliggende gedachte is dat er een groeiend tekort aan jonge, technische medewerkers is bij wegbeheerders.

Ga naar plakkieasfalt.nl