Factsheet jaarverslag 2017: Week van de WOW-factor

Week van de WOW-factor 2017

Platform WOW organiseert sinds 2014 jaarlijks de Week van de WOW-factor. In die week vinden verschillende activiteiten plaats: meeloopdagen, bijeenkomsten, webinars, de WOW-prijs, de Young Professional Challenge en om de twee jaar een landelijke WOW-dag. We investeren in de Week van de WOW-factor extra, buiten alle bijeenkomsten gedurende het jaar, in het creëren van ontmoetingen, samenwerkingsverbanden, inspiratie van en voor weg- en waterbeheerders. Bekijk hieronder wat Platform WOW heeft gedaan in de Week van de WOW-factor 2017.

Terug naar het jaarverslag

Week van de WOW-factor

Terugblik Week van de WOW-factor 2017

In 2017 vond de vierde Week van de WOW-factor plaats van 2 tot en met 6 oktober. Een bijzonder jaar, want Platform WOW vierde zijn tienjarig bestaan. Naast de reguliere Week van de WOW-factor activiteiten organiseerde Platform WOW extra activiteiten ter ere van zijn verjaardag. Om een aantal te noemen: een netwerkdiner, een WOW-doeboek.

Meeloopdagen

De aftrap voor de meeloopdagen was gelijk met de aftrap de Week van de WOW-factor. Ruim 300 mensen liepen mee met een collega beheerder in een van de 62 organisaties die hun deuren openden. Tijdens deze week vond ook de 1000ste WOW-meeloopdag plaats.

Het was een hele leuke leerzame dag. De opzet van de WOW is zeker geslaagd, zowel voor mij als voor mijn collega. We hebben namelijk direct een tegenafspraak gemaakt!

Webinars

Tijdens de week van de WOW-factor konden weg- en waterbeheerders hun kennis bijspijkeren tijdens vier webinars (Ambitieweb, Omgevingswijzer, Nieuwe generatie betrekken en Klimaatadaptatie).

Netwerkdiner

Op woensdag 4 oktober vond het netwerkdiner plaats. Ruim vijftig genodigden, onder wie veel bestuurders waren hierbij aanwezig. Het platform wilde zijn eigen jeugdigheid laten weerspiegelen in de sprekers. Tim van der Wiel (19) met al een miljoen Twitter-volgers op zijn 13e en Paulien Timmer met haar 27 jaar al gespecialiseerd in langdurige succesvolle huwelijken, straalden als sprekers op het netwerkdiner. Onderwerpen: Content voor een nieuwe generatie en Samenwerken is zo simpel als de liefde.

De grote geheimen van gelukkige huwelijken, blijken ook onderschatte geheimen te zijn voor succesvolle ondernemingen en samenwerkingen. Huwelijken zijn één van de meest intense relaties die er zijn, en wanneer je weet hoe je die goed kunt laten werken, lijkt samenwerking haast een eitje.

- Paulien Timmer, spreker netwerkdiner en auteur Lang+Gelukkig

WOW-dag

Op 5 oktober waren ruim 400 weg- en waterbeheerders aanwezig op de landelijke WOW-dag. Mooie toespraken omlijstten de dag: Kees Vonk van waterschap Rivierenland en bestuurslid van het eerste uur van WOW, Theo van de Gazelle van Rijkswaterstaat en bestuurslid van WOW en Jan Peter Balkenende (oud-minister-president). Met 35 workshops was er voor elk wat wils.

Jan Peter Balkenende

Young Professional Challenge

Twintig jonge professionals verdiepten zich tijdens de Young Professional Challenge vier dagen aan de hand van workshops, sessies en excursies in het onderwerp Klimaatadaptatie. In een groep werkten de jonge professionals aan de uitwerking van een oplossing voor de gestelde uitdaging. Aan het eind van de week presenteerden de groepen hun uitwerking. De winnaars ontvingen per persoon een workshop of training naar keuze met een maximale waarde van 1.500 euro. Dit jaar wonnen Abe Vleeming, Esther Verheijen, Joris Luyt en Jessica Grootveld met hun droom van een autovrije toekomst.

Winnaars Young Professional Challenge 2017

WOW-prijs 2017

De WOW-prijs 2017 had een ongekend hoog aantal inzendingen, maar liefst 58 in totaal. In Nederland wordt al volop samengewerkt aan mooie, uitdagende projecten. De winnaar: Amsterdam Rainproof. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het klimaatbestendige-stad-debat.

Uitreiking WOW-prijs 2017 

Aan het eind van de WOW-dag kreeg iedereen het Doeboek WOW Doe mee! mee naar huis. Het Doeboek was gemaakt ter ere van het jubileum. Met tien prikkelende uitdagingen voor weg- en waterbeheerders, interviews, een samenwerkingsspel, smakelijke recepten, uitnodigende fiets- en wandelroutes, kleurplaten en nog veel meer.

Timeline

02-10-2017 tot
06-10-2017

Week van de WOW-factor

04-10-2017

Netwerkdiner

05-10-2017

Landelijke WOW-dag met workshops, uitreiking WOW-prijs, prijs Young Professional Challenge en Doeboek

25-09-2017

Webinar Klimaatadaptatie

02-10-2017

Webinar Omgevingswijzer

04-10-2017

Webinar Nieuwe generatie weg- en waterbeheerders betrekken

06-10-2017

Webinar Ambitieweb uit de Aanpak Duurzaam GWW

Vooruitblik 2018

In 2018 vindt er weer een Week van de WOW-factor plaats. Met een Young Professional Challenge, webinars, een themamiddag en meeloopdagen.