Stichting Technasium & Platform WOW

Stichting Technasium & Platform WOW

Ikonderzoekwegen

Stichting Technasium en Platform WOW zijn sinds juni 2018 convenantpartners. Ben jij een leerling of docent op een Technasiumschool en zoek je een opdracht(gever) op het gebied van wegen en water? Laat het ons weten en wij brengen je in contact met een weg- of waterbeheerder in de omgeving van jouw school.

Platform WOW is het platform voor samenwerking tussen beheerders van wegen, vaarwegen en water bij de Nederlandse overheid, havenbedrijven en drinkwaterbedrijven. Nederland hoort bij de wereldtop als het gaat om infrastructuur. De vraag is of dat zo blijft met de opkomst van zelfrijdende auto's, klimaatverandering, elektrisch rijden en andere grote ontwikkelingen. 

Wij zoeken daarom scholieren die mee willen denken over de toekomst van de Nederlandse infrastructuur. Daarvoor zijn twee projecten in het leven geroepen: Ikonderzoekwegen en Ikonderzoekwater.

Ikonderzoekwegen en Ikonderzoekwater brengt scholen en scholieren in contact met weg- en waterbeherende organisaties en professionals. Zij vragen de hulp van leerlingen bij het onderzoeken en oplossen van actuele en uitdagende vraagstukken. 

Zie hier voorbeelden van opdrachten via Ikonderzoekwegen.

Zie hier voorbeelden van opdrachten via Ikonderzoekwater.

Wil je graag in contact gebracht worden met een opdracht(gever) rond wegen of water? Stuur een bericht naar info@platformwow.nl met de naam en plaats van je school, de periode waarin de opdracht start en eindigt en je mobiele telefoonnummer om contact te houden. Benoem daarbij ook welke onderwerpen en vraagstukken je het meest aanspreken. 

Bij het indienen van je verzoek krijg je een reactie met de geschatte tijd die het ons kost om een opdracht en opdrachtgever te vinden. Het is dus raadzaam om op tijd een verzoek in te dienen.

Provincie Noord-Holland vraagt scholieren om te helpen Marken Duurzaam bereikbaar te maken