Klaartje van Etten

Klaartje van Etten van HH Delfland naar HH Schieland en de Krimpenerwaard

Ik had wel verwacht dat het een intensieve dag zou worden met veel mensen om kennis mee te maken en veel onderwerpen om te bespreken. Dat klopte. We zijn begonnen elkaars beleid voor de watertoets te bespreken. Daarbij zijn de verschillen in werkwijze en aanpak en de overeenkomsten aan bod gekomen. Aan het eind hebben we de middelen daarbij bekeken, vooral achter de computer dus. Opvallende overeenkomsten en verschillen tussen de organisatieszijnhetverschil in grootte, verschil in juridische grondslag / keur. Ook is er verschil in gebied op het vlak van ruimtelijke inrichting: HHSK heeft een groot deel polder, in Delfland is dat deel relatief klein.
Overeenkomsten zijn de effectgerichte aanpak, samenwerking met vakinhoudelijke mensen, zelfde Geo-informatievragen. Ik vond de relativering van de eigen aanpak door kennis te maken met de andere aanpak die ook effectief is goed om te zien. 
- De vraag of aanleghoogte van bebouwing meenemen moet worden bij watertoets.
- Meer beeld bij de afweging om toename verharding op te nemen in de keur. Ik heb vandaag al een mail gestuurd met het voorstel om over te sparren over de structuurvisie Schaliegas.
De meeloopdag is goed bevallen: na de zomer draaien we het om en komt Sebastiaan een dag meelopen bij Delfland.

Reactie Sebastiaan Verhoeven  (HHSK)

"Ik heb de meeloopdag met Klaartje als zeer prettig ervaren. Het was erg intensief, maar Klaartje heeft haar enthousiasme tot het allerlaatste moment vastgehouden.

Erg leuk om iemand met zo'n gedrevenheid te laten zien hoe wij werken. Onze gesprekken waren erg inspirerend en ik heb enkele zeer waardevolle tips van haargekregen die ik zeker ga bekijken. Een fantastische dag waarop ik wederom nieuwe dingen geleerd heb. Met de belofte om na de zomer een vervolg te organiseren

sloten wij deze waardevolle dag aan het einde van de middag, moe maar met een voldaan gevoel, af".

 Klaartje van Etten

Toelichting op de foto:

"Tijdens de lunchwandeling in de nabijheid van het kantoor van HHSK troffen we bijgaande situatie aan. Gezamenlijk hebben wij het bekeken en gezien dat er geenacuut gevaar is. Vermoedelijk heeft een dier zijn graafkunsten getraind. Op kantoor is deze situatie gemeld aan de afdeling Waterkeringen en Wegen. Zo zie je maar:

waterschapper ben je altijd, ook tijdens de lunch. We hebben dan wel geen foto van ons samen, maar dit is waar het uiteindelijk om gaat".