Salih Özdemir - 2016

Salih Özdemir doet ervaring op bij HHNK

Mede door de inspanningen van de WOW-makelaar kon Salih Özdemir twee maanden lang, drie dagen in de week aan de slag bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard. We zijn benieuwd naar zijn ervaringen!

Waarom wilde je meedoen met een uitwisseling?

“Ik werk sinds 1996 bij de provincie Noord Holland. Op dit moment als senior Technisch Medewerker bij sector Ingenieursdiensten, Geodata en Innovatie. Ik heb in mijn loopbaan tot nu toe alleen bij een provincie gewerkt (20 jaar) en ik wilde nu eens bij een andere organisatie kijken hoe het er daar aan toe gaat.”

Wat voor werk doe je nu?

“Ik werk nu drie dagen in de week bij het Hoogheemraadschap, op de afdeling Ingenieursbureau, cluster Zuiveringen & Gemalen. Ik heb de opdracht gekregen om de SSK systematiek (standaard systematiek voor kostenramingen) voor leidingen standaard te maken.”

Kun je wat vertellen over je eerste ervaringen?

“Mijn ervaring is positief, want het is ontzettend leuk om een kijkje te nemen in een 'andere keuken'. Het bevalt heel goed. Ik werd op een prettige manier ontvangen en begeleid. Er is altijd tijd om het werk te bespreken.

Het idee van mijn opdracht is dat de collega’s van de leidingafdeling van HHNK alleen de parameters (lengte en diameter) hoeven aan te geven en dat het SSK systeem geautomatiseerd de raming levert. Ik heb meegewerkt om het SSK systeem te vullen, heb koppelingen gemaakt en formules voor de ramingen in het SSK systeem gezet. Naast de techniek van het SSK systeem besteden we ook aandacht in de menselijke kant: het gebruik van het systeem.

De komende weken ga ik ook een nieuw werkveld uitproberen: baggerwerk. Ik heb weliswaar een opleiding civiele techniek, maar in baggerwerk heb ik geen ervaring. Het lijkt daarom spannend om te leren;  fijn dat ik die ervaring mag opdoen bij HHNK!

Wat valt je op bij je 'nieuwe' organisatie?

“Ik vind het Hoogheemraadschap een moderne club met een mooi en praktisch kantoor. Het is een fijne plek om te werken en er heerst een open, positieve werksfeer. Medewerkers maken tijd vrij om met mij in gesprek te gaan.

Het valt mij op dat collega’s daar heel gelukkig lijken. Ik zie heel vaak een glimlach op hun gezicht!

Grappig is dat er met flexplekken wordt gewerkt met vaste computers, maar die zijn vrij schaars. Als je wat later bent dan is er meestal geen plek vrij bij het ingenieursbureau, dan moet je zoeken naar een vrije plaats." 

Heb je nog tips voor collega's die willen meedoen met een uitwisseling?

“Ja! Ga het vooral doen. Zeker tegen mensen die heel lang bij dezelfde organisatie werken, zou ik zeggen: gewoon doen. Het blijkt niet moeilijk om het te organiseren; de WOW-makelaar kreeg het binnen enkele weken voor elkaar.

Voor mij is het een heel positieve ervaring. Ik voel me een stuk zekerder: mijn zelfvertrouwen is door deze ervaring een stuk gegroeid.”

Salih Ozdemir