Michael Kieboom - 2012

Michael vervangt Jos

Michael Kieboom (waterschap Aa en Maas) neemt twee dagen in de week de taken van Jos Bongers (beleidsmedewerker Riolering en Water) bij de gemeente Veghel waar. Michael Kieboom

Jos is wegens een ingreep tijdelijk niet mobiel. Michael wilde graag meedoen om de relatie met de gemeente Veghel te versterken: "deze uitwisseling draagt positief bij aan de samenwerking met gemeente en ook voor mijn persoonlijke ervaring is het zeker goed." Michael vertelt verder: "de eerste dag was nog niet alles geregeld, kreeg de mail niet door, dat soort dingen. Ik dacht toen even, als dit zo blijft, wat moet
ik hier dan twee maanden doen. Maar de tweede dag was alles geregeld. Omdat ik niet overal van op de hoogte ben en dus meer moet uitzoeken, is het voor mij iets meer werk dan voor Jos Bongers. Als er een vraag binnenkomt over de riolering in de Kornetstraat, moet ik eerst zoeken waar die straat ligt."

Michael is positief over zijn eerste ervaringen bij de gemeente Veghel: "Dat iedereen mee wil denken en je wilt helpen. Ik wil voornamelijk ervaring opdoen hoe het binnen de gemeente allemaal geregeld is en hoe de lijntjes binnen zo'n organisatie lopen.

Heb je nog tips voor collega's die willen meedoen met een uitwisseling?
"Als een dergelijke vraag bij je organisatie binnenkomt, moet je het gewoon oppakken. Het is voor jezelf een leuke ervaring en het kan voor beide organisaties alleen maar voordelen opleveren in de nabije toekomst."