Informatie Dutch Junior Water Prize voor scholieren

Dutch Junior Water Prize

Hou jij van water en heb je goede ideeën?

Zit jij op de middelbare school, ben je tussen de 15 en 19 jaar en heb je een goed idee voor waterinnovatie? Weet jij bijvoorbeeld hoe je op een slimme manier water kunt zuiveren of overstromingen of droogte kunt voorkomen? Doe dan mee aan de nationale waterwedstrijd Dutch Junior Water Prize! 

Handjes schudden met kroonprinses Victoria in Zweden

Met jouw werkstuk maak je kans op een reis naar de World Water Week in Zweden. De winnaar van Dutch Junior Water Prize gaat namelijk bij de Stockholm Junior Water Prize de eer van ons land verdedigen en maakt daarmee kans op een mooie studiebeurs. De Stockholm Junior Water Prize is een internationale wedstrijd voor scholieren uit het middelbaar onderwijs tijdens de World Water Week. Meer dan 60 deelnemers uit 30 landen doen hieraan mee en het is een mooie kans om kroonprinses Victoria van Zweden ontmoeten en tegelijkertijd de wereld verbeteren!

Aanmelden voor 2019

De finale van 2018 heeft plaatsgevonden op 20 april, maar je kunt je nu alvast aanmelden voor 2019. Stuur je (profiel)werkstuk of meesterproef over water in (maximaal 20 pagina’s). Technische ondersteuning bij je project vanuit een bedrijf, universiteit of andere externe partij is toegestaan, als je dit vermeldt in je werkstuk. Bij het aanmelden vragen we je om een docent of begeleider op te geven. 

Aanmelden Knappe Waterhoofden

Ben je nog niet begonnen aan je werkstuk maar heb je wel een goed idee? Geef dit dan door op het aanmeldformulier, wie weet kunnen wij jou verder helpen bij het maken van je werkstuk! 

Heb jij al eerder met een mooi profielwerkstuk meegedaan aan een wedstrijd, bijvoorbeeld de Imagine Scholierencompetitie of bij Ikonderzoekwater? Dan mag je ook deelnemen aan Dutch Junior Water Prize!

Zonder water...

De dijken waren doorgebroken en het water stond hoog, heel hoog. We zaten al dagen op zolder, omdat het water tot onze tweede verdieping was gekomen.  Het drinkwater dat we op het laatste nippertje mee hadden genomen in flessen was bijna op. Ik had dorst, heel veel dorst. Drie dagen zaten we al op zolder, het leek er niet op dat het water ging zakken of dat we gered zouden worden. Zonder eten kan je als mens wel even, maar zonder water...

Bovenstaande situatie is in ons waterland niet ondenkbaar. Je zal maar iets hebben bedacht om in zo’n situatie drinkwater zelf te kunnen zuiveren. Of een ander fantastisch innovatief idee. Water is zo’n belangrijk element. We hebben het nodig, maar we vechten er ook tegen. Je kan een prachtige toekomst tegemoet, als Dutch Junior Water, in het werken met en tegen water.