YPN-dag in de Haven van Rotterdam

06 juni 2014

YPN-dag in de haven van Rotterdam

De donderdag 5 juni in de Week van de WOW-factor was dé dag voor het Young Professional Network van WOW. Het bleek een superdag die letterlijk op-en-neer golfde. Zo golfde het weer, dat ons trakteerde op regen, wind, hoge golven én zon! De bijeenkomst zelf golfde ook van inhoudelijke expertise, via innovatieve hoogstandjes naar persoonlijke leerdoelen. Een dynamische dag die paste bij het dynamische publiek.

YPN haven 1

De dag begon in de ochtend aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Giel Jurgens, de asset-owner van het havenbedrijf Rotterdam, nam de aanwezigen mee door de vooruitstrevende aanpak van het Havenbedrijf op het gebied van assetmanagement. Vervolgens zette de boot, Henry Hudson, koers richting de Maasvlakte. Onderweg leerden de deelnemers elkaar kennen via een interactief kennismakingsspel en vertelde Hans Merks en Roel Brandt over het platform WOW en het YPN van WOW. De gids Joop Hoogvliet vertelde op enthousiaste wijze wat we onderweg tegenkwamen zoals radarbakens, de grote hijskraan Thialf en de beoogde locatie van de Oranjetunnel, de Blankenburgtunnel én de Maeslantkering. Een lekkere lunch aan boord volgde, die door de hoge golven erg avontuurlijk werd!

YPN Haven 2

Aangekomen op de Maasvlakte ging de groep per bus verder.  De bus bracht de deelnemers naar de kern van de haven langs de ECT-terminal, over de EMO-terminal en over de Maasvlakte2. Met de toelichting van gids Joop daarbij gaf het een goed beeld van wat er in het economisch hart van Nederland gebeurt.

Na de bustocht was het tijd voor de terugvaart naar Rotterdam. Het middagprogramma op de Henry Hudson stond in het teken van een tweetal workshops: 'Mutual Gains' door Pim Meijer en Martijn Koobs van de provincie Noord-Brabant en 'Jij als topcoach voor jouw initiatieven!' door Marloes Hammenga en Nancy Polet van Antea Group. Na de afsluiting volgde een borrel. En tijdens de borrel kwam de skyline van Rotterdam weer dichterbij.

Een mooie dag met waardevolle ontmoetingen, ontspanning en bijzondere indrukken. Wéér een mooi moment in de Week van de WOW-factor!

YPN Haven 3

YPN Haven 4

YPN haven 5