YPN bij dijkverlegging Lent

16 september 2014

YPN bij dijkverlegging Lent

Vrijdag 29 augustus was het zover! Een drukbezochte gezamenlijke activiteit van het Young Professional Network van WOW en Jong KNW die in het teken stond van overstromingen. Aan de noordoever van de Waal boven Nijmegen vindt een groot en indrukwekkend Ruimte voor de rivier-project plaats. Hier wordt de dijk bij de Waal verlegd en een nevengeul gegraven zodat, met het oog op de toekomst, overstromingen worden voorkomen.

YPN Lent 4

We zijn de dag gestart met een presentatie over het project en hebben een kijkje gekregen in het managen van de omgeving van zo'n groot en complex project. Na de animaties van de dijkverlegging op scherm te hebben bekeken zijn we naar buiten gegaan voor een boeiende rondleiding over de projectlocatie.

YPN Lent 1

YPN Lent 3

Met een prachtig uitzicht op de Waal hebben we onze lunch gegeten om daarna te gaan starten met het tweede gedeelte van de excursie; de Flood Control Game van FloodCom! We kregen hierbij de kans om in de rol van een andere partij te kruipen. De deelnemers kregen elk een verschillende bestuurlijke rol; Rijkswaterstaat, waterschap, gemeente en veiligheidsregio. Er werd een felle strijd geleverd tegen elkaar en tegen de elementen om Rotterdam vrij van overstromingen te houden. Een erg leerzaam en leuk spel om te spelen!

YPN Lent 2

Onder het genot van een borrel hebben de deelnemers van het Young Professional Network en Jong KNW kunnen terugkijken op een leuke en zeer inspirerende dag!