Young Professional Challenge - en de winnaar is....

05 oktober 2017

Het team Van Wegbeheerder naar Mobiliteitsbeheerder heeft de Young Professional Challenge 2017 gewonnen! Ze wierpen hoge ogen met een pitch die niet alleen qua inhoud, maar ook qua vorm, de soepele samenwerking van de afgelopen week weerspiegelde.

Lees het verslag van de hele week

Met zijn vieren vertelden Abe Vleeming, Esther Verheijen, Joris Luyt en Jessica Grootveld over hun droom van een autovrije toekomst:

Van Wegbeheerder naar Mobiliteitsbeheerder

Bij het ontwerpen van nieuwe wijken staat nu meestal de auto centraal. En daardoor ook verharding. Teveel verharding zorgt ervoor dat water niet weg kan stromen en dat warmte wordt vastgehouden. Minder verharding zorgt juist voor meer ruimte voor natuur, water en andere vervoersmiddelen. Waar een wegbeheerder zich vaak bezighoudt met verharding, droomt een mobiliteitsbeheerder van een autovrije toekomst. Nu nog niet volledig haalbaar, maar een autovrije wijk in de stad al wel!

De vier mochten hun pitch in de middagsessie van de WOW-dag herhalen en werden daarna geprezen door onder andere Jan-Peter Balkenende. Een mooie beloning voor hun harde werk, naast uiteraard de 1500 euro per persoon die ze aan opleidingstegoed mogen besteden.

Kwaliteit door plezier

Lindy Molenkamp maakt winnaar Young Professional Challenge bekendAlle ideeën, en ook de pitches, waren van zeer hoge kwaliteit, merkte juryvoorzitter Lindy Molenkamp op. Het plezier spatte er dan ook gedurende hele week al vanaf.

Een paar quotes:

In mijn organisatie gaan dingen al 1000 jaar op dezelfde manier. Als je dan een idee hebt, loop je tegen talloze vastgeroeste ideeën en patronen aan. Hier wil iedereen vooruit, dat is geweldig.

Je krijgt niet vaak de kans om samen te brainstormen en een idee uit te werken. Omdat je samenwerkt, staar je jezelf niet blind op een oplossing. We krijgen hier de kans om creatief te zijn en met een open mind te werken.

Op mijn werk zijn er geen leeftijdgenoten met wie ik samenwerk. Er wordt heel behoudend gedacht. Hier is energie, enthousiasme en een positieve feedbackcultuur.

Alle pitches Young Professional Challenge 2017

Onderstaande pitches werden niet de winnaar, maar zijn zeker de moeite van het bekijken waard. 

Nederland onder Water

Nederland onder water ziet water als een kans. Door middel van meervoudig ruimtegebruik worden waterbuffers geplaatst in agrarische gebieden. Doordat de landbouw wordt omgezet in drijvende landbouw, blijft de agrarische productie behouden. Pitcher is Zev Starmans. Medebedenkers: Karin Bertens Zorzano, Maarten Bresjer en Peter Kuin.

LZW

LZW staat voor Lokale Zelfredzame Wijk. Deze wijk zal zelf zijn voedsel, energie en werkgelegenheid creëren. Tegelijkertijd hoeft de wijk niet beschermd te worden door dijken, omdat de wijk drijft. Pitcher is Noëlle Ghammachi. Meebedenkers: Jody de Graaf, Habib Sahar, Bob Hachimi en Charlotte Zöld - van den Bosch.

WaterWeg

In meerdere steden in Nederland staat klimaatverandering op de agenda. Maar helaas is er nog niet zoiets als 'Ruimte voor de rivier' in de stad. De WaterWeg bergt water onder de straat. Een direct toepasbaar idee, omdat de technieken om water te bergen er al zijn. Een adaptief idee omdat straten elke 20-30 jaar worden opengebroken, wat kansen geeft om waterbergingen aan te leggen. Pitcher: Rik Roeske. Medebedenkers: Ike Buijs, Pim Moolenaar, Nirul Ramkisor, Wouter Ruyter van Steveninck.

Schrijf je in voor het Young Professional Network

Ben je jong (onder de 36....), ambitieus en wil je volgend jaar ook een week knallen op een supermooi onderwerp? Schrijf je dan nu in voor het Young Professional Network en we houden je op de hoogte: WOW Young Professional Network.

De Young Professionals tijdens de WOW-dag 2017