WOW-dag 2015: samen dromen, denken en doen!

02 oktober 2015

Wie er bij was kan het vast bevestigen: de positieve energie en de bereidheid om samen te werken was voelbaar aanwezig tijdens de tweede gezamenlijke WOW-dag in het IJsseldelta center in Zwolle. (Vaar)weg- en waterbeheerders kwamen daar samen om te netwerken, inspiratie en kennis op te doen. Een greep uit de hoogtepunten: de lancering van Plakkie Asfalt en de bekendmaking van de winnaars van de YPN Challenge en de WOW prijs 2015.

Dagvoorzitter Erik Peekel opende de dag met een interactieve speeddate en gaf de aanwezigen de  mogelijkheid om direct te reageren met suggesties over de toekomst van WOW via hun mobiele telefoon. Vervolgens was het woord aan Jan-Hendrik Dronkers, voorzitter van Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders. Hij benadrukte dat we de infragebruiker samen meer waar kunnen bieden voor minder belastinggeld. Doelmatiger, duurzamer en innovatiever. Maar dat het alleen  lukt als we elkaar opzoeken en kennis met elkaar delen. Verder kondigde hij met enthousiasme Plakkie Asfalt aan: een educatieve website om kinderen uit groep 7 en 8 enthousiast te maken voor wegbeheer. Want ook in de toekomst hebben we goed opgeleide medewerkers nodig!


WOW dag overzicht zaal

JH Dronkers
Daarna gingen de workshops van start. Er was ruime keus uit diverse onderwerpen en de reacties waren erg positief. Tegelijkertijd mochten de groepen jonge professionals hun uitwerking van de challenge pitchen voor de jury. Spannend! Na een heerlijke lunch en nog twee workshoprondes werd een panel van bestuursleden van WOW ondervraagd door de dagvoorzitter over hun ideeën over de toekomst van het platform. Daarna werd de winnaar van de Young Professional Challenge bekendgemaakt door juryvoorzitter Chris de Vries. De groep met het idee 'de verdienburger' kwam als winnaar uit de bus. Ze waren uiteraard dolblij met de eeuwige roem en het geldbedrag voor een opleiding. Vervolgens maakt Hein van Stokkom, voorzitter van de jury voor de WOW prijs 2015, de winnaar bekend. Dat was de Energie- en Grondstoffenfabriek, een samenwerkingsverband van alle 23 waterschappen gericht op het verduurzamen van de economie door uit het afvalwater zoveel mogelijk energie en grondstoffen terug te winnen.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd heel hartelijk bedanken!!

Overzicht ingang

Blonde dames

YPN Challenge groep

Panel

YPN Challenge winnaars

WOW prijs winnaar