Werk in uitvoering, Ikonderzoekwater

06 december 2016

Op verschillende plekken in Nederland helpen scholieren wegbeheerders een handje met het inrichten en verbeteren van de Nederlandse infrastructuur.

Collin Bakker en Menno Priem van scholengemeenschap Helenium in Hellevoetsluis helpen de gemeente Albrandswaard met het schrijven van een heus rampenplan. Wat als een chemisch transport omkiepert? Ze onderzoeken welke diensten op welke manier moeten worden ingeschakeld om de situatie snel, veilig en ecologisch op te lossen. In april presenteren ze het plan.

In Goes werken leerlingen uit HAVO-4 en VWO-5 samen met Rijkswaterstaat om het geplande onderhoud van de Zandkreeksluis soepel te laten verlopen. Het is een behoorlijke uitdaging om een oplossing te verzinnen en deze ook nog effectief te communiceren naar alle betreffende (vaar)weggebruikers. Eind januari leveren ze hun analyse aan de opdrachtgever.

In Den Haag proberen scholieren, voor de gemeente Den Haag, meer mensen op de fiets te krijgen. Klein beginnen is het devies. Daarom hebben ze besloten om eerst te kijken hoe ze hun eigen docenten op de fiets kunnen krijgen. Vanuit dit startpunt willen ze de rest van Den Haag mobiliseren. Op 27 maart 2017 neemt de wethouder de resultaten in ontvangst.

2017 heeft veel mooie momenten in het verschiet. De Eureka!Cup 2017 lanceert met de zelfrijdende auto's uitdaging, de voorbereiding van de Technasium Top Competitie Amsterdam start, daarnaast zijn er inmiddels tien scholen aangemeld voor een opdracht in 2017. Steeds meer jongeren zien hoe zij het verschil kunnen maken in de wereld van wegen en verkeer - nu en in de toekomst.

Werk je bij een wegbeherende organisatie en lijkt het je interessant om een opdrachtgevende rol te spelen? Stuur dan een bericht naar bart.hansma@platformwow.nl, bel met 06-34083632 en kijk op www.ikonderzoekwegen.nl voor meer informatie.