'Varen doe je samen' wint!

22 september 2014

Varen Doe Je Samen wint Motorbootvarenprijs 2014

De Motorbootvarenprijs is dit jaar uitgereikt aan Rijkswaterstaat. Varen Doe Je Samen is een project van veel direct betrokkenen bij de  beroeps- en de recreatievaart. De jury vermeldt in haar rapport onder andere: "Doorslaggevend voor dit project is de bijdrage van Rijkswaterstaat." De inspanning om het Nederlandse vaarwegnet vlot en veilig toegankelijk te maken voor de beroeps- en de recreatievaart, met name het motorbootvaren, is de reden om de Motorbootvarenprijs 2014 toe te kennen aan Rijkswaterstaat.

Ook genomineerd was Hein Eek voor zijn ontwerp voor een brede doelgroep. Het nieuwe varen van Hein Eek is vanwege zijn inspanningen om motorbootvaren toegankelijk te maken voor nieuwe groep watersporters, waaronder watersporters met fysieke beperkingen.

De Stichting Apeldoorns Kanaal is genomineerd vanwege de inspanning om dit historische kanaal weer bevaarbaar te maken. Ook genomineerd is Recreatieschap de Marrekrite als uniek voorbeeld voor andere vaargebieden. De jury stelt voor om deze nominatie te handhaven en mee te laten dingen naar de Motorbootvarenprijs in de komende jaren.

De Nationale Motorbootvaren Prijs is een initiatief van de Stichting Bevordering Motorbootvaren en heeft ten doel om bijzondere activiteiten die bijdragen aan het plezierig, veilig, actief en attractief motorbootvaren te promoten en te waarderen.

(Bron: Telegraaf, 2/9/2014)