Update Assetmanagement verbindt Nederland

02 augustus 2018

Afgelopen januari vond de bijeenkomst aan de slag met het materialenpaspoort plaats in het kader van ‘Assetmanagement verbindt Nederland’. Hier bij was en is de vraag: Wat zijn de stappen die jij het afgelopen half jaar hebt gezet om materialenpaspoorten te realiseren? Hieronder een terugblik van de stappen die er door de werkgroep circulaire economie van Rijkswaterstaat zijn gezet.

Rijkswaterstaat is onder meer gestart met een ’integrale datastrategie voor circulaire economie’ en in navolging van het informatiebehoefte onderzoek van vorig jaar met een verdiepend Programma van Informatie Eisen voor een materialenpaspoort. Meer over het informatiebehoefte onderzoek is te vinden in de Evaluatie circulaire economie in RWS-projecten Nu gaat RWS verder onderzoeken in hoeverre de nieuwe non-destructieve meetmethoden deze informatiebehoefte kunnen invullen.

Ook is het actieteam voor harmonisatie van materialenpaspoorten van start gegaan in het Platform Circulair Bouwen ’23. Dit platform is een samenwerking binnen heel Nederland. Hieruit komt ook de samenwerking met twee start-ups: de Excess Materials Exchange en Madaster.

Madaster Infra Leeromgeving

Op donderdag 6 september organiseren Rijkswaterstaat, ProRail, Alliander en Madaster een bijeenkomst over de Madaster Infra Leeromgeving. Zij gaan graag in discussie met jou over de lessen uit de leeromgeving Madaster voor de gww-sector.