Reeks Water in de circulaire economie mei t/m december

24 april 2020

Tussen 14 mei en 17 december 2020 organiseren we samen met KNW Waternetwerk, Aqua Minerals, Energie- en Grondstoffenfabriek, KWR en STOWA een reeks interactieve sessies over Water in de circulaire economie. 

Water in de circulaire economie

Een circulaire economie is gericht op het optimaal inzetten en (her)gebruiken van grondstoffen. Bepaalde grondstoffen dreigen schaars te worden door een groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart in de wereld. Het is nu wellicht meer dan ooit het moment om over te schakelen naar een circulaire economie. En de watersector kan hier een stimulerende rol in spelen.

Bij de productie van drinkwater en het zuiveren van afvalwater kunnen we waardevolle grondstoffen (terug)winnen. Water speelt een belangrijke rol speelt bij de productie van duurzame energie en ook gezuiverd restwater kan een belangrijke aanvulling zijn in tijden van droogte. Kortom, er zijn talloze kansen. En gelukkig zijn er ook al heel veel mooie voorbeelden.

Zeven webinars

Hierover gaan de zeven webinars die wij in aanloop naar het KNW Najaarscongres op vrijdag 27 november 2020 organiseren. Na het congres is er een laatste webinar, waarin we gezamenlijk vooruitkijken naar de toekomst. Schrijf je in voor een of meerdere webinars, stel je vragen en doe mee. Samen werken we aan een circulaire toekomst!

Inschrijfformulier webinars Water in de circulaire economie

Programma Water in de circulaire economie

  • 14 mei 2020 webinar - Een introductie: water in de circulaire economie terugkijken
  • 4 juni 2020 webinar - Nutriënten, waardevolle grondstoffen terugkijken
  • 25 juni 2020 webinar - Hergebruik van water, oplossing voor droogte? terugkijken
  • 3 september 2020 webinar - Energie uit water
  • 24 september 2020 webinar - Industrie als belangrijke ketenpartner
  • 15 oktober 2020 webinar - Nieuwe grondstoffen
  • 5 november 2020 webinar - Governance en gedrag
  • 27 november 2020 KNW Najaarscongres: Water in de circulaire economie 
  • 17 december 2020 webinar - En hoe nu verder?

Inschrijven

De webinars vinden plaats op donderdagmiddag van 16:00 - 17:00 uur. Je kunt je inschrijven voor de hele serie, maar uiteraard zijn de webinars ook los te volgen. 

Inschrijfformulier webinars Water in de circulaire economie