Nieuwsbrief november: Week van de WOW-factor groot succes!

10 november 2015

In de week van 28 september tot en met 1 oktober 2015 is de week van de WOW-factor gehouden. In deze week hebben ruim 250 water- en wegprofessionals met elkaar meegelopen om zo kennis en ervaring uit te wisselen. Op 1 oktober was de afsluitende WOW-dag met ruim 400 deelnemers die aan 50 workshops hebben deelgenomen. Op de WOW-dag is ook de winnaar van de prijsvraag 2015 bekendgemaakt. Dit jaar was De Energie- en grondstoffenfabriek de grote winnaar! Kijk hier nog even voor een terugblik met verslagen en filmpjes.

Deze column is geschreven als voorwoord voor de WOW-nieuwsbrief van november 2015.

Ook de Young Professional Challenge was weer een groot succes. Drie teams van jonge professionals hebben met veel enthousiasme deelgenomen. De teams stonden voor de uitdaging eigentijdse oplossingen te bedenken voor water en weg gerelateerde vraagstukken waarbij burgers centraal moesten staan. Twee teams hebben een voorstel voor apps gedaan om meldingen van burgers sneller en beter te kunnen verwerken. Het derde team heeft een Waterlabel ontwikkeld, naar analogie van het Energielabel. Het team met de app Verdienburger heeft dit jaar gewonnen. Bij dit idee krijgen burgers geld voor iedere melding die ze doen.

De teams met de apps worden betrokken bij de doorontwikkeling van ons Meldpunt Water(www.meldpuntwater.nl). Het team van het Waterlabel heb ik uitgenodigd bij waterschap Rivierenland om hun idee verder uit te werken. Kortom, ook dit jaar was de week van de WOW-factor weer zeer inspirerend en daarmee een groot succes!

Kees Vonk,

Bestuurslid Water Ontmoet Water,
Secretaris-directeur waterschap Rivierenland

Kees Vonk