Nieuwsbrief januari: Zonder elkaar te kennen kun je niet samenwerken

19 januari 2018

Deze column is geschreven als voorwoord voor de WOW nieuwsbrief van januari 2018.

“Zonder elkaar te kennen kun je niet samenwerken”. Een mooie uitspraak die wij onlangs weer hoorden en waar wij namens Platform WOW compleet achter staan. Want om samen te werken heb je niet alleen gezamenlijke doelen nodig, je moet ook elkaars verschillen begrijpen en elkaar wat gunnen. Dat gaat een stuk gemakkelijker als je elkaar kent.

Kennen, respecteren, verbinden

Neem de Human Factor-toets voor beweegbare objecten die we dit jaar met een werkgroep gaan opstellen. Bij de verschillende beheerders is er een grote verscheidenheid aan kunstwerken, omgevingen en daardoor ook bedienfilosofieën. Niemand heeft de wens om alles op dezelfde manier te doen, maar er is wel behoefte aan een set richtlijnen, kaders en opleidingen voor de menselijke factor bij het bedienen van bruggen. Dat gaan we in gezamenlijkheid oppakken. Door elkaars verschillen te kennen en te respecteren, ontdek je waar de verbinding ligt.

Neem een kijkje in de keuken bij een andere organisatie

In 2017 zagen we met plezier dit enthousiasme om de verbinding te zoeken bij beheerders verder groeien. Onze bijeenkomsten liepen met een moordend tempo vol en we kregen een ongekend aantal inzendingen voor de WOW-prijs. Ook dit jaar zetten we met volle kracht in op het faciliteren van ontmoetingen. Onder andere door een nieuwe opzet voor de Meeloopdagen, die we het hele jaar door organiseren en dus niet alleen in de Week van de WOW-factor. Steeds opnieuw blijkt dat een dag meelopen met een collega een enorme boost geeft en ervoor zorgt dat je veel gemakkelijker contact maakt met een andere organisatie. Schrijf je dus nu direct in.

Op de rol voor 2018

Verder komt er een nieuwe Smart Mobility reeks, besteden we veel aandacht aan duurzaamheidsonderwerpen als circulariteit en klimaatadaptatie en organiseren we verschillende bijeenkomsten over bijvoorbeeld Smart Patrol, Assetmanagement, Verkeersmanagement en Risicomanagement. Ook de jeugd staat 2018 op ons netvlies. Het Young Professional Network zoekt dit jaar de verbinding met andere jongeren netwerken (bijvoorbeeld Prorail) en er komt een WOW-jongerenbestuur om ons scherp te houden. Onze activiteiten op ikonderzoekwegen, ikonderzoekwater, de Eurekacup en Knappe Waterhoofden breiden we uit en er komt een nieuwe Tour de Plakkie.

Tot binnenkort!

Genoeg te doen dus. We wensen je een prachtig 2018 toe vol inspiratie, nieuwe ideeën en vooral heel veel interessante ontmoetingen. Dus:

Kom achter je beeldscherm of je smartphone vandaan en loop bij je collega langs voor een praatje.

En vergeet je vooral niet in te schrijven voor een van onze bijeenkomsten.

Tot binnenkort!

Ariea Vermeulen en Kim Hofhuis

Ariea Vermeulen en Kim Hofhuis
Programmamanagers Platform WOW