Nieuwsbrief januari: Dromen, denken en nog meer doen: WOW in 2016

26 januari 2016

Het jaar 2015 gaat voor WOW opnieuw de boeken in als een topjaar. We dromen, denken en doen steeds meer samen. De climax van het jaar was wel de Week van de WOW factor, met de WOW dag op 1 oktober in Zwolle, de meeloopdagen, de WOW prijs en de YPN Challenge. Al deze activiteiten brengen ons allemaal dichter bij nog meer kennis deling en intensievere samenwerkingen.

Deze column is geschreven als voorwoord voor de WOW-nieuwsbrief van januari 2016.

Tijdens de Week van de WOW factor werden ruim 250 meeloopdagen gerealiseerd. Uit alle positieve reacties maken we op dat een kijkje in de keuken bij een collega zinvol is. En ook steeds meer directeuren ondervinden dat een dag meelopen met een collega heldere inzichten kan opleveren.

We zien steeds vaker dat beheerders echt samen doen. Door onderwerpen samen op te pakken hebben we bewezen dat we kosten kunnen besparen en efficiënter kunnen werken. Bijvoorbeeld het wegbelevingsonderzoek, dat is dit jaar voor het eerst uitgevoerd door diverse wegbeheerders en dat levert zeker een kostenbesparing op. In 2016 staat een pilot voor onderzoek naar beleving van de recreatievaart gepland.

Verder was 2015 een jaar met veel inspirerende bijeenkomsten: landelijk, regionaal en thematisch. Vooral voor duurzaamheid, assetmanagement en risicomanagement was veel aandacht. En we gaan door in 2016. Met interessante bijeenkomsten, webinars en nog veel meer. De verbinding binnen organisaties tussen ambtenaren en bestuurders is belangrijk voor ons allemaal. Dit jaar meer aandacht hiervoor op onder andere de bestuurdersdag tijdens de Week van de WOW-factor 2016.

Met vriendelijke groeten,

Ariea Vermeulen en Kim Hofhuis,
Programmamanagers Platform WOW

Ariea en Kim