Meer competitie bij Ikonderzoekwegen

22 maart 2017

Jongeren lopen warm voor een mooie wedstrijd, dat blijkt wel uit de Eureka!Cup en tal van soortgelijke competities. Het is een krachtige manier om in één keer veel jongeren te bereiken. Daarom gaat Ikonderzoekwegen meer inzetten op competitievormen. Inmiddels zijn er twee wedstrijden in de maak in Noord-Holland en in Noord-Brabant.

Wedstrijd in Noord-Holland

Platform WOW-posters -ikonderzoek -header -375De Provincie Noord-Holland is de opdrachtgever voor de eerste wedstrijd. Deze start per september 2017. Derdejaars HAVO- en VWO-scholieren van zes scholen uit Noord-Holland gaan de uitdaging aan om de beste oplossing te verzinnen. Jur Hoefakker en Jan-Willem Plomp van de Provincie Noord-Holland broeden momenteel op een pakkend vraagstuk voor de scholieren.

Wedstrijd onder leiding van de Innovatiecentrale

De Innovatiecentrale Helmond is de kartrekker voor de tweede wedstrijd. Deze gaat eind 2017 van start in Noord-Brabant. Eerst wordt in samenspraak met scholen en wegbeheerders een opdracht opgezet over Smart Mobility. Per september 2017 start vervolgens een pilot met het Eckhart College uit Eindhoven. Van daaruit worden meer scholen betrokken. Directeur Innovatiecentrale Dirk-Jan de Bruijn over de opzet: ‘’We gaan voor een uitdagende en leerzame opdracht die tegelijkertijd waarde oplevert voor wegbeheerders en weggebruikers.’’

Bekijk ook deze recente TED-talk met een hele bijzondere toepassing van Smart Mobility.

Zes nieuwe opdrachten

Verder zijn nieuwe opdrachten gestart in de regio’s Noord-Oost (Gemeente Almere & Helen Parkhurst College; Waterschap Rivierenlanden & RSG Lingecollege), Utrecht (Provincie Utrecht & Niftarlake College), Noord-Holland (Keizer Karel College & Provincie Noord-Holland) en Zuid-Holland (Gemeente Alphen aan den Rijn & Groene Hart Lyceum; Rijkswaterstaat West-Nederland & Maris College Belgisch Spoor). Met deze opdrachten gaan ruim 150 leerlingen aan de slag met wegen en verkeer. Alle opdrachten zijn hier terug te vinden.

Opdrachtgever worden?

Ben je betrokken bij een wegbeherende organisatie en lijkt het je leuk om een opdrachtgevende rol te spelen voor scholen? Stuur dan een bericht naar bart.hansma@platformwow.nl of bel 06-34083632. Kijk op www.ikonderzoekwegen.nl voor meer informatie over het project.