Laatste dag Week van de WOW-factor aangebroken

02 oktober 2017

Bekijk ook de hashtags #WOWYPC, #WOWmeelopen, #WOWdag, #WOWprijs en #10jaarWOW op LinkedIn en Twitter.

Webinar Omgevingswijzer Henriette Stoop

Terwijl we nog nagenieten van een geweldige WOW-dag (zie #WOWdagmet 35 workshops, toespraken van Kees Vonk, Theo van de Gazelle en Jan-Peter Balkenende, de uitreiking van de WOW-prijs en de bekendmaking van de winnaar van de Young Professional Challenge, zijn we op vrijdagochtend alweer bezig met het webinar Ambitieweb. Het Ambitieweb is het middel om de complexiteit van een opgave en de vele belangen (alle variaties binnen people, planet en profit) van stakeholders bij elkaar te brengen en te bepalen waar de focus en de kansen liggen in het project. Niels van Amstel vertelt er meer over.

Meeloopdagen

Verder vinden er verspreid over het land de Meeloopdagen plaats, waarbij meer dan 300 collega's van verschillende organisaties een dagje meekijken bij een collega in een andere organisatie. Naast Rijkswaterstaat bieden dit jaar maar liefst 18 gemeenten, 12 provincies, 16 waterschappen, 5 drinkwaterbedrijven en 8 andere organisaties een of meerdere meeloopplekken aan. Heb je je nog niet ingeschreven, maar wil je toch een dagje over de schutting van de buren kijken? Je kunt je vandaag nog aanmelden.

Ariel Kleverwal, vergunningverlener bij Waterschap Vallei en Veluwe, liep op 2 oktober mee bij advies- en ingenieursbureau Tauw. Ariel: "Veel geleerd van Jeroen Brandes over het nemen van een grondboring. Dacht altijd dat het zo gedaan was, maar er zit meer werk aan dan je zo op het eerste gezicht denkt. In de middag met Peter Kramer en Pedro Aarnink de gegevens van de boring verwerkt. Snap nu waarom een bemalingsadvies zo veel geld moet kosten. Wat een uitzoekwerk!"

Webinar Omgevingswijzer op het nippertje doorgegaan

De week van de WOW-factor kende direct een spannend begin, omdat de spreekster van het webinar Omgevingswijzer door een stroomstoring vast kwam te zitten op station Utrecht Centraal. Gelukkig wist Henriette Stoop toch nog een trein te bemachtigen, waardoor ze de studio op tijd bereikt heeft.

Het webinar is vanaf komende maandag terug te zien op onze website.

Woensdag was er een webinar waarin we uitlegden hoe JIJ voor aanwas vanuit de nieuwe generatie kunt zorgen in je vakgebied.

En vandaag dus het webinar over het Ambitieweb.

19 Young Professionals verdiepen zich in Klimaatadaptatie

Drijfveren presenteren

Sinds maandag verdiepten 19 enthousiaste Young Professionals zich in het thema Klimaatadaptatie. Na excursies en presentaties op maandag, prototypen bouwen op dinsdag en pitchtraining woensdag, presenteerden ze gisteren tijdens de WOW-dag hun oplossing aan een vakkundige jury. En de winnaar is.....

Volgend jaar ook meedoen aan de Challenge? Meld je nu alvast aan bij het WOW Young Professional Network.

Niks meer missen

Zoals Theo van de Gazelle gisteren treffend zei: "de kracht van WOW, dat zijn wij samen". Het bundelen van onze vakkennis en ons enthousiasme maakt dat we samen grote dingen kunnen neerzetten. Op het gebied van innovatie, duurzaamheid, klimaat, het betrekken van jeugd en alle andere thema's waar wij ons als beheerders mee bezighouden. Dus doe mee en zorg dat je aangehaakt blijft!

  • Geen evenement meer missen? Schrijf je in voor onze uitnodigingen.
  • Op de hoogte blijven van het nieuws rondom Platform WOW en onze thema's? Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.
  • Volg ons op LinkedIn voor updates, interviews en achtergronden
  • Volg ons op Twitter voor live updates

10 jaar WOW