De winnaar: Koopmanspolder

02 december 2011

Het project Koopmanspolder won de samenwerkprijs van Water Ontmoet Water. We spraken met Aafke van Nierop, projectleider van de Koopmanspolder vanuit de provincie Noord-Holland.

Koopmanspolder

Gefeliciteerd! Had je verwacht dat jullie zouden winnen?

"Nee, zeker niet. Het was een totale verrassing. We wisten ook niet precies hoeveel inzendingen er waren. Eerste worden uit twintig inzendingen is toch super? Ik dacht zelf dat het project ikonderzoekwater.nl zou winnen..."

En? Veel reactie gehad op jullie overwinning?

"Heel veel leuke reacties en dat geldt voor alle samenwerkingspartners. De prijs heeft het project een enorme 'boost' gegeven. De budgetten voor dit soort projecten staan door de rijksbezuinigingen erg onder druk, dus het was nog maar de vraag hoe alles zou uitpakken voor ons project. Maar deze week heeft het provinciaal bestuur van Noord-Holland besloten dat er toch geld vrijgemaakt wordt voor de Koopmanspolder en daar zijn we uiteraard heel blij mee. Het winnen van de prijs en alle aandacht die het project daarmee heeft gekregen, hebben daar zeker positief aan bijgedragen!"

Weten jullie al hoe jullie het geld gaan besteden?

 "Daar hebben we binnenkort overleg over. Zowel in de projectgroep als met de projectleider van Water Ontmoet Water. We denken aan een concreet element in de polder met als doel voorlichting en educatie. Het lijkt ons leuk om met de prijs iets te doen voor de mensen in de omgeving, bijvoorbeeld een informatiebord of een speelvoorziening voor kinderen. Het is nog niet helemaal duidelijk, maar we gaan het zeker goed besteden!"