'Alleen gaat het sneller, maar samen is het leuker'

30 maart 2018

Platform WOW valt of staat bij het enthousiasme en de energie van beheerders om hun kennis te delen en samen te werken. Aad van den Burg, senior adviseur ontwikkeling netwerken bij Rijkswaterstaat, WVL, raakte bij Platform WOW betrokken toen het netwerk nog in de kinderschoenen stond. Sindsdien gebruikt en voedt hij het netwerk consequent om zijn kennis verder te verspreiden en nieuwe kennis op te doen. Een interview met deze bevlogen collega.

Aad van den Burg

1. Wat is/was je eerste indruk van Platform WOW?

Mijn eerste indruk van Platform WOW was een bijna lege map in de kast van een projectleider die de eerste WOW-dagen had georganiseerd. Hij was blij het over te kunnen dragen en wenste mij veel succes. Er was een belangrijke opdrachtgever in Den Haag dus dat hielp wel. Gelukkig kwam Ariea er later bij, toen konden we meters maken.

2. Wat zie je als je belangrijkste taak of bijdrage aan Platform WOW?

Mijn belangrijkste taak aan Platform WOW is het inbrengen van innovaties van RWS die interessant kunnen zijn voor andere beheerders zoals het verjongen van asfalt, visualisaties, drones etc.

3. Wat is de grootste uitdaging voor Platform WOW? 

De grootste uitdaging voor Platform WOW is zorgen dat ouderen en jongeren samenwerken. Ouderen blijven steeds langer werken en jongeren hebben andere werkmethoden (meer en snel met sociale media). Belangrijk is dat beide partijen in gesprek blijven en elkaar blijven waarderen. Bij een crisis of in een project heb je ervaring en nieuwe technieken nodig om een klus te klaren.

4. Wat vind jij het leukste aan samenwerken?

Het leukste aan samenwerken is het ontmoeten van elkaar en het gebruik van elkaars talenten kennis en netwerk. Alleen gaat het sneller maar samen is het leuker, dat merk is steeds weer bij het ontmoeten van andere beheerders zoals Prorail, ANWB, Gasunie, Staatsbosbeheer enz.

5. Wat vind je het moeilijkste aan samenwerken?

Als ik eerlijk ben is dat voor mij het accepteren dat het soms anders loopt dan ik zou willen. Dan moet je meer in de relatie investeren (niet alleen mailen of bellen maar elkaar opzoeken). Dat wordt gewaardeerd en geeft inzicht hoe andere organisaties werken.

6. Een paar persoonlijke vragen

  • Wat staat er bovenaan je bucketlist? Paardrijden en pianospelen.
  • Wanneer is 2018 voor jou geslaagd? Als de dronepilot met Estec en ANWB slaagt.
  • Waarvoor kun je jou 's nachts wakker maken? Als het huis in brand staat.
  • Waar word je blij van? Spotten van een bijzondere vogel of plant.
  • Waar word je verdrietig van? Mensen die wegduiken als er werk te doen is.
  • Favoriete website? www.dronewatch.nl, pal-v.com
  • Favoriete smartphone app? Windfinder (handig als je langs de kust woont).
  • Wie zou jij graag nog eens willen ontmoeten? Een collega die mij de tip gaf 1 dag per week naar een werk in de regio te gaan.

Aad denkt altijd aan en met WOW mee en kijkt verder dan alleen RWS. Of het nu gaat over drones, de vliegende auto, code 95 of iets anders. - Ariea Vermeulen, programmamanager Platform WOW