10 redenen waarom je mee moet doen met de Young Professional Challenge

16 mei 2017

De Young Professional Challenge is een week waarin je als Young Professional tot het uiterste wordt uitgedaagd. Samen met leeftijdsgenoten van verschillende organisaties werk je een relevant en actueel vraagstuk uit, om dit aan het einde van de week te pitchen tijdens de WOW-dag.

Maar wie kan er beter vertellen waarom je mee moet doen dan de deelnemers van afgelopen jaar? Lees hun 10 redenen waarom je je moet inschrijven! Het onderwerp van de Challenge in 2017 wordt binnenkort bekend gemaakt.

  1. Het is leuk om een tijdje samen met leeftijdsgenoten te werken. Binnen de grijze waterschap wereld vind ik die niet zo veel.
  2. De pitch training vond ik heel erg nuttig, dat is iets waar je je hele leven nog wat aan hebt.
  3. Het gaafste was uiteindelijk het werken aan de pitch en deze op het podium presenteren. Dat was ontzettend kicken om dat voor zo’n grote groep mensen te mogen presenteren.
  4. Het was erg leerzaam en af en toe ook zeker uitdagend om met mensen uit andere vakgebieden/ opleidingsrichtingen samen te werken. Je komt erachter dat lang niet iedereen dezelfde manier van denken heeft en dat het daarom des te belangrijker is om jezelf goed en helder uit te drukken.
  5. Het hele concept van de Challenge is gaaf. Dat je met allemaal verschillende jonge mensen, waarvan je een groot deel niet kent, in een soort katalysator wordt gestopt en waar dan iets uit moet rollen. Wat dan dus ook lukt!
  6. Als je de prijs wint, kun je met het prijzengeld interessante cursussen en lezingen volgen, die je anders waarschijnlijk niet had gevolgd.
  7. De challenge gaat over een actueel en relevant thema, waarin je in een kort tijdsbestek veel kunt bereiken door elkaars enthousiasme. Daarnaast krijg je goede handvaten van meer ervaren mensen tijdens excursies, trainingen en lezingen.
  8. Ik denk dat iedere organisatie een eigen cultuur heeft en dat contact tussen jongeren van verschillende organisaties leidt tot interessante gesprekken, discussies en vraagstukken door de verschillende perspectieven die iedereen meeneemt uit zijn eigen organisatie.
  9. Tijdens de YPC heb ik inhoudelijk veel geleerd over duurzaamheid en veel nieuwe contacten opgedaan. Hier is ook mijn interesse voor het ontwikkelen van workshops ontstaan. Ik heb van mijn gewonnen cursus budget uiteindelijk een cursus facilitation skills gevolgd.
  10. Het winnen van de Challenge heeft mijn zichtbaarheid vergroot en mijn imago een flinke boost gegeven.

Met dank aan: Ralph Kramer, Mirthe Janssen, Mandy van Kouwen, Tom Scholten, Rob Valk en Bon Bakermans

YPC aan het werk