Knappe Waterhoofden

Knappe Waterhoofden

Wedstrijd 2018 geopend!

Ben jij tussen de 15 en 19 jaar oud en heb je een super slim idee op het gebied van water? Doe dan mee met Knappe Waterhoofden 2018, dé wedstrijd voor scholieren op het gebied van water!

Doe meeMeedoen is simpel. Stuur uiterlijk op 11 april je (profiel)werkstuk of meesterproef over water alleen of met een of twee klasgenoten in (maximaal 20 pagina’s). Technische ondersteuning bij je project vanuit een bedrijf, universiteit of andere externe partij is toegestaan, als je dit vermeldt in je werkstuk. Bij het aanmelden vragen we je om een docent of begeleider op te geven. Win jij Knappe Waterhoofden? Dan vertaal en presenteer je je profielwerkstuk in het Engels tijdens de World Water Week in Zweden!

Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd en meedoen. Wacht niet en meld je snel aan!

Waarom meedoen?

Nederland loopt voorop als het gaat om waterveiligheid, kijk maar naar alle dijken en dammen in ons land! Maar voor lang niet alle zaken in Nederland en de rest van de wereld is het slimste idee gevonden. Heb jij frisse ideeën voor actuele waterproblematiek?

Knappe Waterhoofden is de nationale voorronde van de internationale wedstrijd Stockholm Junior Water Prize.

Tijdens de finale op 20 april kiest de jury misschien wel jouw (profiel)werkstuk of meesterproef uit als beste en maak je kans op een reis naar de World Water Week in Zweden, waar de Stockholm Junior Water Prize wordt uitgereikt!

Waarom zijn waterprojecten belangrijk?

Wanneer er ergens te veel aan water is heb je al snel wateroverlast. Bijvoorbeeld wanneer er overstromingen zijn door slechte waterkeringen of waterafvoer.
De aanwezigheid van voldoende water is in veel delen van de wereld niet vanzelfsprekend. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 2 miljard mensen op aarde geen toegang heeft tot veilig drinkwater?

Deze zaken moeten worden aangepakt! Alleen slimme ideeën en technieken kunnen aan deze uitdagingen het hoofd bieden en de toekomst veilig stellen. Nederlanders hebben op dit gebied een naam hoog te houden.

 

Wat doet een waterbeheerder?

Beheerders van water en vaarwegen gaan over veiligheid, kwaliteit en kwantiteit van water en over vlot, veilig en betrouwbaar vervoer over water. Beheerders zijn het rijk, provincies, gemeenten, havenbedrijven, drinkwaterbedrijven en waterschappen. Nederland is een ‘lappendeken' van beheer-gebieden.

Net als in Nederland werken experts uit het buitenland samen met het onderwijs om innovatieve oplossingen te bedenken. Zo wordt bijvoorbeeld elk jaar tijdens de World Water Week de Stockholm Junior Water Prize georganiseerd, een internationale prijs waar de winnaar van Knappe Waterhoofden ook kans op maakt.

Over Knappe Waterhoofden

Knappe Waterhoofden is een nationale wedstrijd voor scholieren tussen de 15 en 19 jaar. De wedstrijd draait om het beste idee voor waterinnovatie en is de voorronde in Nederland voor de Stockholm Junior Water Prize. Deze internationale prijs wordt uitgereikt tijdens de World Water Week. Knappe Waterhoofden is een initiatief van Platform WOW en Wetsus.

Heb je een leuk idee of een prangende vraag? Neem contact op met info@knappewaterhoofden.nl.