Young Professional Challenge 2018: Circulair vervangen & renoveren!

Datum 27 september 2018
Tijd van 24 t/m 27 september (3,5 dag)
Kosten geen
Locatie in het midden van Nederland
DoelgroepYoung Professionals uit het (vaar)weg- en waterbeheer

Veel van onze kunstwerken zijn al aardig op leeftijd. Als weg- en waterbeheerders renoveren en vervangen we daarom de komende jaren een flink aantal keringen, tunnels, bruggen en viaducten. Daarmee zorgen we ervoor dat de weg- en watergebruikers ook in de toekomst vlot en veilig op hun bestemming aankomen, en Nederland veilig en droog blijft. Door de omvang en de complexiteit is het zelfs de grootste onderhoudsopgave ooit!

Maar kunnen wij deze grootste onderhoudsopgave ooit ook circulair maken?!

Het werken aan de circulaire economie is namelijk een belangrijk middel om bij te dragen aan de duurzame leefomgeving, waarin we de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseren en waarde vernietiging minimaliseren.

Waarom je mee moet doen aan de Platform WOW - Young Professional Challenge

 1. Drie dagen intensief samenwerken met young professionals vanuit Rijk, Waterschappen, Provincies en Gemeenten
 2. Pressure cooker om in een korte tijd een casus over een actueel onderwerp uit te werken
 3. Interessante gastlezingen en werkbezoeken
 4. Inclusief professionele pitchtraining
 5. Netwerkdiner uitnodiging, voor alle weg- en waterbestuurders van RWS, provincies, waterschappen en gemeenten, waarbij de winnaars ook hun idee mogen presenteren.
 6. € 1500,- opleidingsbudget per persoon te winnen!
 7. En het mooiste is: deelname is gratis!

Tijdens de week verdiep je je samen met andere Young Professionals uit het (vaar)weg- en waterbeheer in het thema Circulariteit. Aan de hand van trainingen, lezingen en excursies werk je een oplossing uit die je aan het einde van de week pitcht voor de jury. Alle deelnemers zijn van harte welkom op het WOW-netwerkdiner op donderdag 27 september waar weg- en waterbestuurders samenkomen en waar de winnaars hun idee mogen presenteren. Heeft jouw team de meest inspirerende technologische of maatschappelijke oplossing? Dan win je 1500 euro per persoon om te besteden aan trainingen en lezingen over jouw vakgebied!

Jury

De deelnemers pitchen hun oplossing aan de jury:

 • Alexander Arsath Ro’is – zzp’er / interim manager
  Voormalig CPO Heineken en CPO gemeente Amsterdam
 • Koene Talsma – Lid Taskforce Bouwagenda
  Voormalig lid van bestuur Dura Vermeer & Divisiedirecteur Dura Vermeer
 • Chris de Vries - directeur beheer en uitvoering provincie Noord-Holland
  Lid Kernteam Bruggen & Sluizen – Bouwcampus

Programma

Maandag 24 september starten we de week om 9.00 uur op de Bouwcampus in Delft.
De Bouwcampus biedt een plek, een netwerk en een werkwijze om innovatie in de bouwsector te versnellen en andere vormen van samenwerken te stimuleren. We hebben een zeer interessant programma opgesteld om je in korte tijd alles bij te brengen over ‘circulair werken’ en ‘vervanging en renovatie’. Dit doen we onder andere met een aantal topsprekers:

Sprekers:
•    Esther van Eijk – Circulair Viaduct - Projectleider VolkerWessels
•    Marco Hofman – Roadmap 1 - Programmamanager Infra  - Provincie Noord-Holland
•    Laurens Schrijnen – De Bouwcampus: Werkplaats van vernieuwing - Directeur stichting de Bouwcampus

Ook hebben we een rondleiding vol inspiratie op de planning staan bij D:Dream

D:DREAM staat voor 'Delft: Dream Realization of Extremely Advanced Machines'. Hier worden alleen de allerbeste ideeën en start-ups van de TU-Delft verder gebracht

Adres: Van der Burghweg 1, 2628 CS Delft. Gebouw 26 A

Op dinsdag de 25e gaan we vanaf 9.00 uur in het LEF Future Center in Utrecht fysieke prototypes maken voor de casus. Om dit te doen willen we jullie vragen om vanaf nu al je herbruikbare materialen op te sparen, om er op deze dinsdag  mee aan de slag te kunnen gaan! Graag wel schone materialen meenemen s.v.p..

Adres: Griffioenlaan 2, 3526 LA Utrecht

Woensdag is de dag dat je jullie originele oplossingen moeten gaan samenvatten in een 3 minuten durende pitch! Daarvoor krijgen jullie de hele dag training van een ervaren pitchtrainer: Douwe van Akkerveeken.
Locatie: Utrecht, aanvang 9.00 uur

Donderdag worden we om 16:00 verwacht bij Instock Utrecht  voor de finale!
Alle teams mogen hun oplossing voor de challenge presenteren aan de juryleden. Het winnende team krijgt €1500 opleidingsbudget per persoon.
 
Aansluitend aan de finale vindt er een netwerkdiner plaats. Bestuurders en experts van diverse overheden zijn hier voor uitgenodigd. Tijdens dit diner krijg je de mogelijkheid om te netwerken en jouw ideeën te delen. Daarnaast zijn er inspirerende sprekers die food voor thought geven.

Alle deelnemers van de challenge worden hier van harte voor uitgenodigd. De winnaars krijgen de gelegenheid om aan alle aanwezigen hun oplossing te presenteren.

Adres: restaurant Instock, Vleutenseweg 382 in Utrecht

Video

Video: bekijk in 2 minuten hoe het er in zo'n Challenge week aan toe gaat.

 

 Je bestuurder moedigt je aan om deel te nemen; dus waar wacht je nog op?! We zien je inschrijving tegemoet!

Week van de WOW-factor

Deze activiteit is onderdeel van de Week van de WOW-factor 2018 van 24 tot en met 28 september. Een week vol ontmoeten, samenwerken en duurzame inspiratie opdoen.