Webinar project DOEN - een nieuwe manier van samenwerking tussen overheid en markt

Datum 29 oktober 2018
Tijd 14.00 - 14.30 uur
Locatie online, via je computer

Hoe mooi zou het zijn als de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en de markt zo goed is, dat de klant altijd blij is met het eindresultaat van een project en er altijd sprake is van eerlijk geld voor eerlijk werk?

Dat is waar Project DOEN om draait. Het is een project waar wordt geleerd door te experimenteren met een andere manier van samenwerken bij de renovatie van de Nijkerkerbrug. Zo is samen met marktpartijen een nieuwe aanbestedingsmethode ontwikkeld, waarbij vooral werd geselecteerd op samenwerking. Vervolgens zijn het projectteam van Rijkswaterstaat en het projectteam van de beoogd opdrachtnemer samen gaan werken als één team. Zij hebben samen ontworpen, samen een contract geschreven, samen de prijs bepaald met een open boek en zijn vervolgens samen (na gunning) de uitvoering gaan doen.

De brug is nu klaar. Het resultaat? Een soepel verlopen project waarbij de klanten de kwaliteit hebben gekregen die zij verwachtten, met veel minder hinder voor de omgeving, binnen planning en budget en vooral met heel veel plezier en trots op het werk. Hoe de deelnemers dat gezamenlijk voor elkaar hebben gekregen vertellen de sprekers graag tijdens dit webinar.

Meer informatie is ook te vinden op de website: www.projectdoen.nu.

Sprekers

Sprekers Ansel Velthof en Marlotte Koster houden zich bezig met respectievelijk het contractmanagement en projectmanagement van Project DOEN. Ze werken bij Rijkswaterstaat.

Verslag