Webinar Praktijkproef Amsterdam - genomineerde WOW-prijs 2019

Datum 27 januari 2020
Tijd 14.00 - 14.30 uur
Kosten geen
Locatie online, via je pc
Doelgroepiedereen met een interesse in Smart Mobility en/of innovatie

Smart Mobility in de praktijk: concrete lessen van de Praktijkproef Amsterdam

In dit webinar maken we Smart Mobility concreet en lichten we toe hoe andere regio’s met de oplossingen van Praktijkproef Amsterdam aan de slag kunnen. Ook delen we waardevolle lessen en helpen jullie graag bij het toepasbaar maken van Smart Mobility in jullie eigen praktijk. Al nieuwsgierig? Lees dan het interview met projectleider Ronald Adams.

Aanleiding webinar

Mobiliteit en autorijden veranderen in razendsnel tempo. In de nabije toekomst communiceert elke nieuwe auto met informatie- en verkeersmanagementsystemen boven en langs de weg. Tel daarbij op wat je kunt met navigatiesystemen en smartphones die automobilisten bij zich hebben en de mogelijkheden voor innovatie zijn grenzeloos. 

Maar hoe zorgen we ervoor dat innovaties daadwerkelijk vorm krijgen in een internationale wereld van veiligheidseisen, regelgeving en publieke en private partijen in de verkeerssector? Sinds 2012 test en integreert de Praktijkproef Amsterdam (PPA) Smart Mobility-toepassingen in de auto en op de weg. Veel van deze toepassingen zijn al blijvend geïmplementeerd en opgeschaald naar andere regio’s en het buitenland. Niet voor niets dat het project voor de WOW-prijs 2019 werd genomineerd.

Sprekers

Het webinar wordt gehost door Hans Kramer (links) en Arthur Rietkerk (rechts). Hans Kramer is omgevingsmanager bij Praktijkproef Amsterdam en werkt voor Rijkswaterstaat. Arthur werkt bij de provincie Noord-Holland als adviseur Smart Mobility en is vertegenwoordiger in de Praktijkproef Amsterdam namens de provincie. 

Hans en Arthur

Nog meer weten over Smart Mobility? 

Van oktober 2019 tot en met maart 2020 kun je als overheidsmedewerker kosteloos deelnemen aan open colleges smart mobility over uiteenlopende onderwerpen.