Webinar Mindfulness voor weg- en waterbeheerders

Datum 26 september 2018
Tijd 14.00 - 14.30 uur
Kosten geen kosten
Locatie online, via je computer
Doelgroepalle geïnteresseerden

Als weg- en waterbeheerder sta je voor een toenemend uitdagende taak. Je moet steeds meer doen in minder tijd; steeds meer rekening houden met de toekomst, duurzaamheid, en een ingewikkeld web van mensen en belangen. Fouten maken is kostbaar en kan grote consequenties hebben. Kortom, je hebt een uitdagende baan waar behoorlijk wat op het spel staat en de verwachting is dat dit alleen maar toeneemt. Wat zou je kunnen doen om deze uitdagingen het hoofd te bieden? Om jezelf meer toekomstbestendig te maken? Stel je voor dat je een ’spier' kunt trainen die je het volgende oplevert:

  • Meer gedaan krijgen in dezelfde tijd en daardoor minder werkdruk.
  • Minder vaak en minder lang stress tijdens spannende en drukke periodes met onverwachtse ontwikkelingen.
  • Meer en sneller informatie verwerken waardoor je met minder inspanning nieuwe vaardigheden en kennis tot je kunt nemen.
  • Beter communiceren en samenwerken waardoor teamwerk leuker én effectiever wordt.
  • Meer concentratievermogen waardoor je dieper en langer in een complexe taak kunt duiken.

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is één ‘spier’ trainen: mindfulness. Iedereen heeft al van nature een zekere vaardigheid in mindfulness, sommige mensen meer dan anderen. Het goede nieuws is dat iedereen dit kan trainen en dat dit veel voordelen kan opleveren in je werk als weg- en waterbeheerder.

Het wetenschappelijk onderzoek naar deze effecten groeit exponentiëel met inmiddels meer dan 5000 wetenschappelijke studies naar mindfulness. Vooral in de laatste vijf jaar is er veel onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness op de werkvloer.

grafiek toename wetenschappelijke publicaties over mindfulness - toename exponentieel na 2000

In dit webinar gaan we ervaren en verkennen wat mindfulness is en ontdek je wat de wetenschap aantoont over de effecten van mindfulness op jouw werk als weg- en waterbeheerder. Van daaruit krijg je drie opties om mindfulness te proberen en zelf te ervaren wat het voor jou kan doen.  

Spreker

portret Bart

Bart Hansma helpt mensen en organisaties krachtige mindfulness ontwikkelen. Met zijn bedrijf ProMindful staat hij op het kruispunt van wetenschap en de beoefening van mindfulness.

 

 

 

 

Week van de WOW-factor

Deze activiteit is onderdeel van de Week van de WOW-factor 2018 van 24 tot en met 28 september. Een week vol ontmoeten, samenwerken en duurzame inspiratie opdoen.

Verslag