WOW-prijs voor beste samenwerking 2019

Datum 03 juni 2019
Kosten geen
Doelgroep(vaar)weg- en waterbeheerders die over de grenzen van hun organisatie heen samenwerken

De inschrijving is gesloten

Werk jij in een project of in een team, dat over de grenzen van organisaties samenwerkt aan weg- vaarweg of waterbeheer? En ben je trots op de resultaten die je gezamenlijk bereikt hebt?
Grijp dan deze kans om jouw project of team in het zonnetje te zetten. De WOW-prijs voor beste samenwerking komt maar een keer in de twee jaar voorbij. Schrijf je dus nu in. Het is een kleine moeite en zeer de moeite waard, want jouw project maakt kans op een bedrag van 10.000 euro en/of 5.000 euro!

Met de prijs kun je je project een stap verder brengen, aan teambuilding doen, een experiment opzetten, extra kennis in huis halen, maar vooral: jouw team in het zonnetje zetten voor het geweldige werk dat ze doen. Op deze pagina zie je filmpjes van de genomineerde projecten van voorgaande jaren. 

Meld jouw team of project uiterlijk op 3 juni aan

Aanmelden voor de prijs kan via het aanmeldfomulier tot en met 3 juni 2019.

Daarna wordt er een top 10 samengesteld, die op 21 juni mogen pitchen voor de jury. De jury kiest hier een top 3 uit, waar een video van wordt gemaakt. Op deze video's kan worden gestemd voor de publieksprijs. Houd onze nieuwsbrief dus in de gaten als je meteen op de hoogte wilt zijn wanneer je kunt stemmen! Je kunt je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Jury en beoordelingscriteria

De WOW-prijs is bedoeld voor projecten die verder gaan dan de samenwerking tussen een opdrachtgever en een opdrachtnemer. Bij voorkeur zijn er meerdere (semi-)overheidspartijen bij het initiatief betrokken.

De jury hanteert vier criteria:

  • Diversiteit en intensiteit van de samenwerking
  • Realisatie/ bewezen effect van de samenwerking
  • Mate van duurzaamheid/ innovativiteit van de samenwerking
  • Kopieerbaarheid van de samenwerking

De jury bestaat dit jaar uit:

  • Sietske Poepjes (gedeputeerde Provincie Fryslân)
  • Renze van Houten (directeur drinkwater, riolering en afvalwater Waternet)
  • Arno Valkhof (directeur netwerkmanagement Rijkswaterstaat Oost-Nederland)

Uitreiking WOW-prijs tijdens de landelijke WOW-dag

De uitreiking van de jury- en publieksprijs vindt plaats tijdens de landelijke WOW-dag op donderdag 19 september. Naast dit feestelijke moment, kijken we ook enorm uit naar de inspiratie die de WOW-prijs gaat opleveren. Zo vertelde de eerdere winnaar Baggertubes gekscherend dat ze na de WOW-prijs in een soort van excursiebureau veranderden, zoveel belangstelling leverde het op.

En dat is precies waar de WOW-prijs voor bedoeld is: je goede voorbeelden delen met andere beheerders, zodat we samen sneller kunnen innoveren. 

Amsterdam Rainproof over het winnen van de prijs in 2017

'De WOW-prijs winnen geeft een prachtige boost èn je kunt de geldprijs inzetten voor projecten waar je mee bezig bent.’

Tips?

Ken je een inspirerend project waarvan jij vindt dat deze de WOW-prijs moet winnen? Laat het ons weten en mail ronald.wielinga@platformwow.nl. Wij gaan dit project dan benaderen en informeren.