Tour future proof assetmanagement

Datum 18 januari 2019
Tijd 14:00 - 16:00 uur
Kosten geen
Locatie Ahoy Rotterdam, stand Rijkswaterstaat, hal 6 (6.200)
Doelgroepoverheid en markt in de infrastructuur

Op het gebied van assetmanagement willen we natuurlijk ook future proof zijn. Het is belangrijk dat overheid en markt elkaar op een juiste manier weten te vinden en te versterken.

Op vrijdag 18 januari van 14:00 uur tot 16:00 uur organiseert Platform WOW daarom een interessante middag. We verzamelen op de stand van Rijkswaterstaat (hal 6, 6.200).

Centraal staat: Hoe kunnen overheid en markt elkaar versterken op het gebied van assetmanagement?

De tour start plenair. Overheid en markt vertellen in een aantal presentaties over assetmanagement. We vervolgen deze interessante middag door langs verschillende stands te gaan die op de themapleinen staan. Daar worden we verrast met een aantal pitches. 

De tour belooft een mooie afsluiting te worden van de InfraTech 2019. Dit wil je niet missen!  Meld je hier aan.

Programma

14.00   

Start presentaties. Aan de hand van voorbeelden en praktijkcasussen staan overheid en markt stil bij assetmanagement. Zie hieronder een overzicht van de presentaties.

15.00

Beurstour langs verschillende stands op de themapleinen.

16.00

Einde Tour.

 

Overzicht van de presentaties:

CMS Assetmanagement, Luc de Laat

Hoe helpt assetmanagement overheden in de praktijk? Niet met nog meer modellen, maar met het toepassen van de principes van assetmanagement in de praktijk. Met een aantal praktijkvoorbeelden wordt getoond hoe elke organisatie (overheid of markt) voordeel kan behalen en hoe ze georganiseerd kunnen samenwerken.

Provincie Noord-Holland, Wim van Veen

De provincie heeft gebiedscontracten afgesloten met de markt. Daarmee zijn afspraken gemaakt voor het beheren en onderhouden van vaarwegen, wegen, kunstwerken en andere provinciale eigendommen. Er worden hier ook andere thema's, zoals duurzaamheid en CO2-reductie aan verbonden. Er wordt stil gestaan bij de gebiedscontracten en specifiek ook de samenwerking met de markt.

Rijkswaterstaat, Heijmans-Dynniq HLD, Ralf Smits

Aan de hand van een praktijkcase (het beheer en onderhoud van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl dat we samen met Heijmans verzorgen) wordt stilgestaan bij assetmanagement: Wat houdt het beheer en onderhoud van de hoofdvaarweg in? Welke tools gebruiken we hiervoor? Hoe is dit georganiseerd? Welke specifieke assetmanagement uitdagingen komen we hier tegen?

Gemeente Rotterdam, Wim van der Meer

Wim gaat in op de implementatie van assetmanagement in Rotterdam, waarbij de nadruk ligt op houding, gedrag en integrale samenwerking tussen mens en vakspecialisme. Er worden een aantal praktijkvoorbeelden toegelicht. 

Metropool Regio Amsterdam, Lotte Bekenkamp

Door een groeiende mobiliteitsbehoefte en intensieve verstedelijking neemt de druk op het bestaande wegennet meer en meer toe, terwijl er minder ruimte is om wegen op de gebruikelijke manier uit te breiden. Van innovatie wordt steeds meer verwacht, maar veel van deze Smart Mobility-toepassingen staan nog in de kinderschoenen. Hoe kan een wegbeheerder binnen al deze onzekerheden toch gefundeerde keuzes maken voor aanschaf nieuwe assets en beheer van bestaande assets?

De Toekomstradar assets moet wegbeheerders helpen door inzicht te geven in deze innovatieve assets: is de techniek of toepassing al ontwikkeld en implementeerbaar? En wat is daarvoor nodig? Wanneer wordt welke impact verwacht? 

Voor deze bijeenkomst is het van belang dat je als gratis bezoeker van de InfraTech registreert bent. Dat kan via de website van InfraTech.  

Als je collega’s kent voor wie deze bijeenkomst ook interessant is, stuur deze uitnodiging dan vooral door. Graag tot ziens op vrijdag 18 januari!

 

Meer informatie over InfraTech 

De InfraTech staat in 2019 opnieuw in het teken van actuele trends, die een belangrijke factor zijn binnen de infrasector. De trends voor InfraTech 2019 zijn: slimme logistiek, duurzame leefomgeving, digitale infra en ketensamenwerking.

Bekijk hier ook de website: www.infratech.nl