Themamiddag Best Value Procurement

Datum 01 december 2016
Tijd inloop vanaf 13.00 uur
Locatie Muntgebouw Utrecht, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht

In vervolg op het goedbekeken webinar over Best Value Procurement (BVP) organiseren we samen met PIANOo op donderdag 1 december 2016 een themamiddag Samenwerken met Best Value Procurement. We starten de middag plenair met een presentatie door Wiebe Witteveen, consultant van de Best Value Group en medeauteur van de boeken 'Best Value Stroomt' en 'Best Value Werkt'. Hij komt vertellen over de laatste inzichten en ontwikkelingen.

Samenwerking

Niet het selectie- en beoordelingsproces, maar de concretiserings- en de uitvoeringsfase staan deze middag centraal. Het Best Value gedachtegoed gaat uit van de expertise van de leverancier (daar huur je hem immers voor in). Werken met experts vraagt ook om een professionele houding van de opdrachtgever. Alle projecten krijgen te maken met issues. Transparantie in de samenwerking is dan een vereiste. De basis daarvoor leg je in de concretiseringsfase (de fase vlak voor gunning).

Vangnet

Naast een positieve grondhouding van de opdrachtgever (ik heb te maken met experts) is een goed vangnet nodig. Maar hoe ver kun je gaan als in de concretiseringsfase blijkt dat er geen goed plan is? Er zijn recente, interessante ervaringen en juridische uitspraken over het beëindigen van de concretiseringsfase met een beoogd opdrachtnemer (waarna de nummer twee in beeld komt). Deze zullen we tijdens de middag bespreken.

Enige kennis van het onderwerp is waardevol (tip: bekijk het webinar van 26 september).

Programma

13.00 uur: Inloop met koffie/thee

13.30 uur: Welkom dagvoorzitter Carlita Vis, kennismanager PIANOo

13.35 uur: Inzicht en ontwikkelingen rondom BVP, Wiebe Witteveen

14.15 uur: Eerste ronde praktijkcases 

15.15 uur: Koffie/thee pauze

15.30 uur: Tweede ronde praktijkcases 

16.30 uur: Plenaire afsluiting door dagvoorzitter

16.45 uur: Netwerkborrel

De praktijkcases

  1. Fietsbrug Nigtevecht: Anne Altena, contractmanager provincie Utrecht en Dave Noorlander, projectmanager Ballast Nedam, delen hun ervaringen over het voortraject en hun samenwerking, op basis van de Best Value principes.
  2. Her-riolering Wagnerstraat: Wim Noordhoff, projectleider gemeente Amersfoort, BAM Infra en Coos Koster, consultant, vertellen over de realisatiefase en hoe het Best Value gedachtegoed hen helpt om issues op te lossen.
  3. Renoveren negen rioolgemalen: Marleen Kempa, best value adviseur namens waterschap Noorderzijlvest, en Koos Moraal, pre-engineer/calculator bij Landustrie vertellen hoe zij terugkijken op de net afgeronde concretiseringsfase en de daaruit te leren lessen.
  4. Kennismaken met Best Value Procurement, wat is het eigenlijk? Door Wiebe Witteveen. Dit is een sessie voor BVP-nieuwkomers (doorgang afhankelijk van het aantal aanmeldingen)

Datum: donderdag 1 december 2016, inloop vanaf 13.00 uur met koffie en thee

Kosten: geen

Locatie: Muntgebouw Utrecht, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht