Test header

Seminar bouw biocomposiet fietsbrug Fryslân

Datum 07 maart 2019
Tijd 13:00 - 16:30
Kosten Geen
Locatie Leeuwarden (exacte locatie volgt nog)
DoelgroepWeg- en waterbeheerders overheid en markt

Op weg naar een volledig circulaire economie slaat de provincie Fryslân een innovatieve weg in met een biocomposiet fietsbrug, van vlas en hars,  over het Van Harinxmakanaal bij Ritsumasyl (onder de rook van Leeuwarden).

De opdracht was 17 meter biocomposiet. Hoe verliep het proces om tot een beweegbare, vrije overspanning van 22 meter te komen? En inclusief de aanbruggen zelfs tot 66 meter biocomposiet wegdek! Hoe zijn we omgegaan met het uitdagende uitgangspunt om de hernieuwbare grondstoffen vlas en hars de basis van ons product te laten zijn? Hoe was de samenwerking met het onderwijs bij het testen van ons nieuwe materiaal?

Tijdens ons seminar op 7 maart 2019 in Leeuwarden vertellen we u er alles over: de samenwerking in het Bouwteam, de rol van het onderwijs, de zoektocht naar het juiste biocomposiet en het out-of-the-Box-denken.

Meld je alvast aan voor deze interessante middag! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor dit seminar. De definitieve uitnodiging ontvang je later.

Ga voor meer informatie naar de website van het project D.R.I.V.E.

Programma

Tijd: 13.00 - 16:30 uur 

Workshops:

1. Samenwerking in een Bouwteam 

2. Out-of-the-Box-denken als opdracht 

3. Innovatie in materiaal: biocomposiet

4. Circulair bouwen

Na aanmelding ontvang je de definitieve uitnodiging.  

Direct aanmelden