Launching Customer Day – Samen aan de slag!

Datum 17 januari 2019
Tijd 09.00- 17.30 uur
Kosten geen
Locatie LEF Future Centre, Griffioenlaan 2, Westraven, Utrecht

Een initiatief van Rijkswaterstaat, ProRail en Platform WOW 

Opdrachtgevers in de infrasector en marktpartijen met circulaire innovaties en ambities moeten samen in actie komen om onze landelijke doelstellingen te behalen.

Peter Struik (Programma HID Duurzaamheid en Leefomgeving van Rijkswaterstaat) en Ans Riedstra (Directeur Projecten van ProRail) openen de dag en laten zien op welke innovaties zij gaan inzetten rond circulariteit.

Daarna geven we een inkijkje in de huidige state-of-the-art circulaire projecten in de infrasector zoals: 

  • het Circulair Viaduct
  • IFD-ontwikkeling Provincie Noord-Holland
  • de resultaten van de Pilot Great Bubble Barrier
  • de inzet van Big Data voor het voorspellen van asfaltonderhoud

Kom luisteren wat er nu al mogelijk is in drie rondes met parallelle sessies. In de middag hoor je meer over mogelijkheden voor innovatiestimulering in 2019. In de klimaatenvelop van het Ministerie van EZK zijn extra middelen beschikbaar gesteld om in 2019 CO2 te reduceren door het inzetten van circulaire innovaties in de GWW. Doe mee aan de 4 mix-and-matchsessies waarin we bedrijven uitdagen om met impactvolle innovaties te komen, en opdrachtgevers uitnodigen hun projecten en areaal beschikbaar te stellen!

Direct online aanmelden!

Het programma

09:00 – 10:30 uur De overheid als Launching Customer
Rijkswaterstaat werkt al langer samen met marktpartijen aan innovaties die bijdragen aan maatschappelijke transities zoals duurzaamheid en circulariteit. Zoals benoemd in het regeerakkoord, gaat RWS haar inkoopkracht nu nog meer inzetten om innovaties op deze thema’s te versnellen. Ook andere overheden zijn al hard aan de slag om hun infrastructuur te verduurzamen. Vandaag vertellen Rijkswaterstaat, ProRail en Provincie Noord-Holland op welke innovaties zij gaan inzetten rond circulariteit. Een aantal projecten pitched plenair hun uitdaging. Later op de ochtend (van 11-12.30 uur) wordt in verschillende break-out sessies de denkkracht van opdrachtgevers en koplopers gebundeld met als doel samen concrete stappen te zetten.

10:30 – 11:00 uur Koffiepauze met een innovatie-experience

11:00 – 12:30 uur Goed voorbeeld doet goed volgen – concrete projecten in beeld
Een inkijkje in de huidige state-of-the-art circulaire projecten in de infrasector, zoal het Circulaire Viaduct, IFD-ontwikkeling Provincie Noord-Holland en de inzet van Big Data voor het voorspellen van asfalt onderhoud. Kom luisteren en denk mee in drie rondes met parallelle sessies.

12:30 – 13:30 uur Lunch in LEF Future Lab een innovatie-experience
In het LEF Future LAB wordt een innovatie-experience georganiseerd en kun je in gesprek met de innovators van circulaire oplossingen en samenwerking zoeken.

13:30 – 15:00 uur Klimaatenvelop 2019
Vanuit de klimaatenvelop van het Ministerie van EZK zijn extra middelen beschikbaar gesteld om in 2019 CO2 te reduceren door het inzetten van circulaire innovaties in de GWW sector. Doe mee aan de 4 mix-and-matchsessies waarin we bedrijven uitdagen om met impactvolle circulaire innovaties te komen, en opdrachtgevers uitnodigen hun projecten en areaal beschikbaar te stellen.

15:30 uur De Duurzame Dinsdagkoffer van Stientje van Veldhoven: GWW innovaties met impact en goed verhaal
In deze Dragons’ Den presenteren nieuwe start-ups zich aan overheidspartijen. Een jury beoordeeld de innovaties, maar ook het publiek kan een circulaire innovatie adopteren. Benieuwd welke innovaties u verder kunnen helpen? Kom dan naar de Dragons’ Den! Dragons Den GWW innovaties met impact en goed verhaal.

16:30-17.30 uur Netwerkborrel met inspirerende afsluiting

Aanmelden

Je kunt je direct online aanmelden.